Hoppa till innehåll
Anime.se

Kidaw

Medlemmar
  • Inlägg

    184
  • Blev medlem

  • Senaste besök

  • Dagar vunnit

    5

Kidaw vann senast dagen den juli 21 2014

Kidaw hade det mest gillade innehållet!

Om Kidaw

  • Födelsedag 1993-08-02

Profilinformation

  • Kön
    Man
  • Intressen
    Manga, anime, musik, stand up,

Kidaw's Achievements

Nykomling

Nykomling (1/14)

32

Anseende

  1. Har hammnat i lite av en svacka när det gäller anime-tittande så ge mig tips på vad jjag borde se från de senaste säsongerna. Eller äldre anime, det funkar också. Min favoritgenre är: seinen eller mature anime med välskrivna storys
  2. Det har hänt lite i livet sen jag gick med i det här communityt. Bland annat har jag utbildat mig till journalist (tar examen nästa månad). Vill självklart skriva om Japansk kultur på olika sätt och vill därför slänga ut frågan om någon känner till stipendier man kan söka för att jobba och bo i landet?

    1. Sceleris

      Sceleris

      Journalist? Anime.se får lov att anlita dig till att åka runt i Japan och intervjua animefolk!

    2. Kidaw

      Kidaw

      Det är en bra reportageidé. Tyvärr är majoriteten av svensk media endast intresserad av att intervjua Miyazaki när det gäller anime. Men det hade varit kul det med såklart.

       

  3. Tycker att designen på karaktärerna och världen ser fina ut speciellt om man jämför med den svenska filmen (speciellt grådvärgarna). Varför gör dom det i 3g-format? Det daterar ju animationen med typ 10 år, det ser ut som ett billigt playstation-spel. Det fungerade inte med Berserk och det fungerar inte här. Kommer ändå bli spännande att se serien, Ronja är ju baisicly en Ghiblifilm i sig självt.
  4. Har lyssnat igenom båda avsnitten nu. Riktig trevlig lyssning och jag ÄLSKAR introt ;)
  5. Kidaw

    Gissa animen

    Sorry, Glömde helt bort den här tråden. Orkar dock inte lägga upp en bild så jag lämmnar över bollen till den som vill ta den =)
  6. Kidaw

    Gissa animen

    Tror at bilden är ifrån Gosick. Obs har inte expanderat den.
  7. Tycker absoulut du ska researcha.Regigörer som: Ei Aoki, Akiyuki Shinbou och Tetsuo Araki kan garanterat fylla över 10 timmar podd. Om man orkar då asså ;)
  8. Asbra ljud och gott snack för ett pilotavsnitt. Ett förslag är att köra tema avsnitt med olika teman. ex genres, studios/regigörer, enligt er negativa kontra positiva saker med manga/anime som medium. Bara brainstormar just nu ;)
  9. Det är samma team som gjorde Fate Zero 2011 så jag är jättepeppad. Hoppas bara på att CGIn inte förstör serien.
  10. Vill tipsa om en amerikansk podcast för att ge er lite inspiration: http://www.youtube.com/user/podtaku Tycker ni ska snacka om serier ni sett under månaden och görar recensioner kanske 1-3 animes per avsnitt (om man tänker att det är 60-90 min podcast). Sedan om ni vill uspa er lite så ta upp hur det är att vara manga/japanfan i Sverige.
  11. Någon animeintresserad människa som bor i Umeå. Jag hittar inga föerningar eller likanade :/

    1. Visa tidigare kommentarer  1 till
    2. Sceleris

      Sceleris

      Jag vet åtminstone en animeintresserad i Umeå. Fast han är dock inte så intresserad att han vill hänga med andra animeintresserade. (´-`)

    3. Sceleris

      Sceleris

      Expatrierade Hampus tipsar om NerdCon. https://www.facebook.com/NerdConUmea

    4. Kidaw

      Kidaw

      Tack jag ska undersöka länken =)

       

       

  12. Honto?! Isåfall ska jag skicka ett pm med min skype =)
  13. Roligt initiativ! Jag återkommer när jag faktiskt kan prata lite mer japanska än enkla ord och fraser =)
  14. AMEN VAD FAN! Inte igen. Fiktion är alltid fiktion, kriminalisera det inte för inget brott har begåtts. Debatttera istället hur fiktion och kultur i övrigt kan påverka människor och varför det är farligt eller inte. Om mannen i fråga är pedo har de rätt att döma honom men inte bara pga. innehav av mangabilder. Hoppas inte att det här blir en upprepning på det tidigare mangamålet.
×
×
  • Skapa nytt...