Hoppa till innehåll
Anime.se
 • inlägg
  72
 • kommentarer
  49
 • visningar
  40 524

Min Topp 10: Manga som behöver en animé adaptation


MathJuice

25 318 visningar

 Share

Castle Town Dandelion fick en. Goblin Slayer fick en. Till och med en isekai-slime fick det. Men det är inte nog, vi behöver mer manga som får sin Netflix animé adaptation. Jag råkar ha med en lista av lämpliga kandidater för detta. Nåja, lämpligt i mitt sinne. Men det är goa' grejer, lita på mig!

 

10. Oops! I Messed Up and Made the Wrong Person Into a Magical Girl!

195930l.jpg

En bubblare som dök upp på måfå vid en sökning, men som verkar ha en intressant premiss. En familiar söker efter en kandidat till att bli en Magical Girl och hittar en ung blondin med twin drills (Nice!). Problemet är att denna flicka är en hardcore delinquent som går bärsärk på ett ögonblick. Hon är så stark att hon kan krossa monster utan magi! En väldigt udda serie som är överdriven på alla de rätta sätt.

 

9. All You Need Is Kill

128447l.jpg

En serie som fick sin "Netflix"-adaptation innan en animation, så att säga. Denna serie var inspirationen till filmen Edge of Tomorrow med Tom Cruise. Det är samma premiss, samma utomjordiska fiende, samma typ av tidsloop som låter vår protagonist dö och börja om dagen igen. Skälet till att ha en animé av denna är för att betona skillnaderna mellan Hollywood och Japan. Plus att den kan bli riktigt brutal!

 

8. Please don't bully me, Nagatoro!

207460l.jpg

Denna serie kan jämföras med Teasing Master Takagi-san, fast lite fräckare. Nagatoro gillar att retas med sin Senpai, men han står ut med det då han har känslor för henne. Det hela hänger på att Nagatoro ska få sin Senpai generad, men vad som verkligen säljer det är att hon konstant känner rodnad oberoende av vad som händer. Det finns en viss charm i denna fräcka tvåmanna-komedi.

 

7. Tonari no Furi-san ga Tonikaku Kowai

216586.jpg

Taira är en helt vanlig skolpojke som får oturen att sitta bredvid den delinquent-esquea Furi. Han är självfallet rädd för henne och hennes bryska interaktioner, men djupt inombords är hon en jungfru som tycker Taira är söt. En lite udda komedi där utseende kanske inte är allt. Riktigt söt och sådär småmysig känsla.

 

6. Amano Megumi was Sukidarake

188835l.jpg

Manabu har dedikerat sitt liv till att komma in på Tokyo University. Dock så har även hans barndomsvän Megumi också börjat på samma skola som honom. Hon har blivit lite kurvigare sen senast dom träffades, men hon är fortfarande samma tomboy. En lite udda slice of life om Manabus strapatser för att inte tappa fokus från sitt universitetsmål, och inte bli distraherad av Megumis impulsiva äventyr. En sån där varm och långsamtgående komedi med lite fanservice att toppa av det.

 

5. Miss Komi is bad at Communicating

188962l.jpg

Komi är den populäraste flickan i skolan och avgudas av de andra eleverna. Problemet är att hon själv är extremt dålig på att kommunicera. Hon vet inte hur hon ska svara eller reagera när folk kommer fram till henne. Hon har uppnått meme-status och blivit ett helgon på Reddit på grund av hennes söta interaktioner där hon försöker uttrycka sig. Det ryktas om en adaptation, men inget konkret om det faktiskt blir av eller inte. Make it happen!

 

4. Magika Swordsman and Summoner

143619l.jpg

I en parallell värld där människor kan använda magi finns en skola som tränar upp dessa magiker som kallas för Summoners, samtidigt som den tränar upp landets främsta Swordsmen. Svärddragaren Kazuki blir kallad och utvald som Summoner men det finns två dilemman med detta: Han är en man och alla Summoners har hittills varit kvinnor, och Kazuki är själv tränad att bli en svärddragare. Denna serie kan nog beskrivas lite som Negima i flera av dess utförande. Den må vara en ecchi- och harem serie, men Kazuki som huvudkaraktär är bra skriven och serien har stabil action.

 

3. Strike Witches: 1937 Fuso Sea Incident

86979.jpg

Strike Witches är ett stort universum som fortsätter att ge, men det är fortfarande saker som jag saknar som One-Winged Witches och denna pärla. Detta är tidigt i kriget där Fuso (Japan) har blivit isolerat från fastlandet av massiva styrkor av Neuroi. Striker Units är av enklare och mindre kraftfullare design och de största häxorna använder katanas konstant. Vi möter också en ung Mio Sakamoto som rookie, och hennes mentor Kitago Fumika. Denna serie inramar en av de största konflikterna inom Strike Witches universum och det vore synd att inte ta den till den stora duken.

 

2. Gal Gohan

189833l.jpg

Fullblodsgyarun Miku har problem med sina betyg och kan inte fixa sina makeup-lektioner. Hemkunskapsläraren Shinji försöker hjälpa och med lite möda så lyckas hon baka några kakor. Med nya vind i seglen har nu Miku hittat en ny passion och börjar i skolans matlagningsklubb. Självklart är Shinji ansvarig lärare, och hon kanske känner något för läraren som trodde på henne. Varm komedi med lite mys pys vid sidan om. Sen så är det alltid kul att ha en bra gal i huvudrollen (vilket Hajimete no Gal inte kunde fixa).

 

1. Tejina-senpai

173983l.jpg

En trolleriälskande skolflicka som har extrem scenskräck och kan därför inte framföra sin magi framför folk. Hon kan bara framföra inför sin assistent och den enda i deras lilla trolleriklubb. Väldigt mysig slice of life med en ny och fräsch nisch. Trollerierna är enastående, men utmaningen är att få den blyga Senpai att framföra bland människor. Varm och mysig choklad som måste adapteras!

 Share

14 kommentarer


Rekommenderade kommentarer

Jag kan inte riktigt tänka mig att Komi-san inte får en anime, det går liksom inte att föreställa sig, och Tejina-senpai har faktiskt redan fått en anime utlyst, med premiär nån gång i år.

Om jag får erbjuda min personliga nuvarande önsketopp:

 1. Hatsukoi Zombie: populär romcom-serie i gullig shōnenmangastil om en grabb som kan se “spöken” (“förstakärlekszombier”) av killars första kärlekar, men hans eget kan prata med honom.
 2. Mushoku Tensei: en av de bättre isekaiberättelserna; patetisk 30-årig parasit dör och börjar göra rätt för sig i den nya världen, det är typiskt, men mer otypiskt att det handlar om figurer som faktiskt genomgår prövningar som tvingar dem att växa. Så det är för genren ovanligt fylliga karaktärer och givande karaktärsutveckling, och ett medryckande fantasyäventyr med spännande vändningar.
 3. Horimiya: “populär tjej blir ihop med opopulär kille” har gjorts förut, men det har en värme och naturlighet som höjer den.
 4. Aharen-san wa Hakarenai: om en deadpan-kille och hans lilla tystlåtna deadpan-klasskamrat som har svårt att förstå sig på sociala normer; störtroligt!
 5. Uzaki-chan wa Asobitai: romcom om universitetskille med en söt (kort och storbystad) men påträngande kōhai. Killen är något av en frisk fläkt för genren; istället för att ha som karaktärsdrag endast ordet “genomsnittslig” och kanske “lättgenerad” är han fysiskt vältränad och socialt kompetent (trots drag av ensamvarg) och uppriktig.
 6. The New Gate: före berättelsens början satt alla fast i en VR-värld, typ SAO, men när bossen besegrats hamnade huvudpersonen istället i spelets värld som blivit verklig. Det har det där att huvudpersonen är supermäktig och döljer det, så det blir ingen spänning där, men jag gillar karaktärerna.
 7. Yasei no Last Boss ga Arawareta: snubbe som slutat spela ett MMORPG efter att ha rollspelat som en superskurk, finner sig inuti spelvärlden som blivit verklig, inuti sin spelfigur, och börjar nysta i gåtan om vad som hänt och samlar sina forna AI-följeslagare. Lite som Overlord, fast med sympatiska skurkkaraktärer.
 8. Hoshino, Me wo Tsubutte: tror det är enda avslutade mangan i listan, men serien om en konstnärlig kille som avskyr den sociala biten av gymnasielivet, som får sätta make-up på en populär tjej som döljer sin slätstrukenhet med smink. Känns som en Yahari Ore no Seishun Rabukome wa Machigatteiru-wannabe (vilket den gör hyfsat), och känns väldigt mycket som att den vill vara anime, så varför inte.
 9. Komi-san wa Komyushō desu: jag gillar den, men den är inte högre för att jag personligen inte känner jättemycket att jag behöver den som anime.
 10. Maō-jō de Oyasumi: Av någon anledning är den som Komi-san:s systerserie (de hade till och med ett crossoverkapitel!), fast det är en fantasykomedi om en av demoner kidnappad prinsessa som gillar att sova och terroriserar sina gisslantagare.
Länk till kommentar
19 timmar sedan sa Sceleris:

Tejina-senpai har faktiskt redan fått en anime utlyst, med premiär nån gång i år.

Mission accomplished! Du hade också en rätt söt lista. Lite väl mycket isekai kanske för min smak, men dom verkar också intressanta att adaptera.

Länk till kommentar
1 minut sedan sa MathJuice:

Lite väl mycket isekai kanske för min smak

Egentligen för min smak också, men det blir så dels för att jag läser så mycket isekai (för att det är anspråkslöst), dels för att många serier jag följer redan fått eller ska få animeversioner. Som Sewayaki Kitsune no Senko-san! Den kommer att läka våra trötta själar.

Länk till kommentar

Scratch one!

Vi kanske borde börja ha något slags tippning på vad som blir anime, typ som bekantskapskretsen kring bloggen Sakugabooru: de skriver sina tippningar om vad som kommer hända i animanga under året, typ “X blir anime” eller “Y-san kommer att göra comeback som röstskådis”. 🤔

Länk till kommentar

Jag kanske är en profet!

...Fast å andra sidan finns det nån här som jag kanske vill byta ut. Men hoppas på Gal Gohan, Magika S&S och any extra Strike Witches stories next up.

Länk till kommentar
Den 2019-02-03 vid 17:05 sa Sceleris:

Aharen-san wa Hakarenai: om en deadpan-kille och hans lilla tystlåtna deadpan-klasskamrat som har svårt att förstå sig på sociala normer; störtroligt!

Bam! 6 nere, 4 kvar! (Men jag har dock svårt att tro att de kommer att animeras.)

Länk till kommentar

Några jag vill se:

 • 100 Girlfriends
 • 2.5D Seduction
 • Ayakashi Triangle
 • Gal Gohan
 • Hagure Idol: Jigoku-hen
 • Looking up to Magical Girls
 • Oshi no Ko
 • Pseudo Harem
 • Tensei Pandemic
 • Useless Princesses
 • Whispering you a Love Song
 • Witch Hat Atelier
 • Yankee JK Kuzuhana-chan
Redigerad av Raccomunk
Länk till kommentar

Hehu, jag hade sparat innehåll till ett svar där jag ville lägga till Sōsō no Frieren (”egentligen är jag inte supersugen på en Frieren-anime – jag har mina kritiker mot källan – men i rätta händer skulle det kunna bli något väldigt, väldigt vackert. Åsså känns det som ett så jäkla säkert kort att den kommer som anime att det känns som gratispoäng!”) och Ore-sama Teacher (”min favorit från skaparen av Gekkan Shōjo Nozaki-kun. ✔️ Shōjo! ✔️ Jättekul! ✔️ Huvudperson är en ligisttjej!”)...

Men vad jag hade tänkt säga var att jag skulle vilja se mer anime av gripande shōjomanga. Jag läste nämligen @Raccomunks ”Whispering you a Love Song” och började tänka på A Devil and Her Love Song, den är ganska bra vill jag minnas. Och Dawn of the Arcana, typ sånt.

Länk till kommentar
Gäst
Lägg till kommentar…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

×
×
 • Skapa nytt...