Hoppa till innehåll
Anime.se

Israel/Palestina.


Saya
 Share

Rekommenderade inlägg

Jag är tveksam om den här tråden är OK, men Pew Pew/JockeIIs diskussion nere i citattråden må vara felplacerad men är ingalunda obetydlig. Debatten kan föras på en civiliserad nivå utan att folk behöver kasta gliringar på varandra. Om politiska diskussioner inte hör hemma på anime.se går det väl att låsa det här också. Regardless.

 

(Argumentera i sak, inte person.)

 

Jag hatar att plocka isär inlägg men är inget vidare på att författa långa brödtexter, så jag ska försöka att svara på Jockes inlägg punkt för punkt.

 

Sen hoppas jag du är medveten att judarna fick Israel efter att dom nästan blivit förintade innan och under andra världskriget, och det är helt deras land. Men sen på långt senare år har dom idiotiska palestinierna börjat kriga och självmordsbomba, även fast dom var helt välkomna i landet och till och med fick ha moskeér i Jerusalem. Och muren är byggd NYSS för att STOPPA självmordsbombarna för att ta sig in i landet, så sluta med den där skiten nu /.../

 

Och sen, har du någon minsta aning om hur mycket krig och våld judarna fått ta emot i Israel? Dom har blivit attackerade från alla håll från alla fördömda arabstater, där ser du hur fredlig din friendly neighbourhood muslim är.

 

Har full förståelse för allt Israel göra, och ärligt talat hade jag haft en knapp här jag kunde trycka på för att förinta hela Palestina, att dom bara helt slutar existera, skulle jag inte tveka en sekund innan jag tryckte på den knappen.

Att judarna var en utsatt grupp under andra världskriget är inte ett argument som ger dem rätt till det geografiska området Israel. Det fåtal araber i Tredje Riket var garanterat också utsatta för repressalier.

 

- "Judarna fick Israel" Mitt förakt för ett sådant uttalande känner inga gränser. Det brittiska kolonialväldet var en ockupationsmakt på arabisk mark och saknade därför rätt att "ge Israel till judarna". Vad en två tusen år gammal sagobok säger om saken är irrelevant och inget som rättfärdigar en ockupation. Israel skapades efter att Stern-ligans terroraktioner fick engelsmännen att lämna dåvarande Palestina. Judarna har inte mer rätt till området än vad jag har till ert vardagsrum.

 

- "Muren är byggd NYSS för att STOPPA självmordsbombarna för att ta sig in i landet." Förslaget lades fram för första gången år 1992 av chauvinisten Yitzhak Rabin. Röda Korset har dömt ut den som ett "humanitärt och juridiskt problem" och har av Internationella Domstolen i Haag förklarats att vara illegal. Att Israel sedan landets grundande ändå inte bryr sig om FN (ignorerar minst 68 resolutioner mellan 1953 och 1992) är en annan sak.

 

Nämnvärd är "Apr 2, -82: [Förenta Nationerna] condemned Israel's mistreatment of Palestinians in the occupied West Bank and Ghazzah Strip and its refusal to abide by the Geneva Convention protocols of civilised nations. Vote: 14 to 1.", ett resolutionsförslag som av USA genom sitt vetorätt ogiltigförklarades.

 

År 2003 ogiltigförklarade USA en annan resolution som annars hade antagits med 10 - 5, "The construction by Israel, the occupying power, of a wall in the Occupied Territories departing from the armistice line of 1949 is illegal under relevant provisions of international law and must be ceased and reversed." med den befängda motivering att resolutionen i fråga "inte kritiserade palestinsk terrorism."

 

I städer nära Jerusalem har genomsnittstiden för en palestinsk ambulans att ta patienter till sjukhus ökat från tio till 110 minuter. Den omöjliggör vaccineringen av 130.000 palestinska barn och hindrar 100.000 gravida kvinnor från att ta sig till närliggande sjukhus på andra sidan muren. 102.000 oliv- och citronträd, en stor inkomstkälla i Palestina, och 37 km av bevattningsledningar har förstörts. I Nazlat Issa rev IDF samhällets handelskvarter med sextio affärer och ett antal bostadshus för att bygga muren.

 

När får palestinierna bygga en mur för att hindra israeliska stridsvagnar, soldater och attackplan från att utföra räder in i Gaza eller Västbanken som kostar hundratals palestinier livet? Den palestinska självmordsattacken i Eilat den 29:e januari var den första på mer än ett år. Ett år under vilket hundratals palestinier dödades under Operation Summer Rain och det palestinska självstyrets infrastruktur sköts i sank under tiden världens ögon var riktade mot kriget i Libanon. Ett år av israeliska krigsbrott.

 

- Israel fällde år 1981 under Operation Opera bomber över den irakiska reaktorn Osiraq utan föregående krigsförklaring eller varning, vilket kostade elva personer varav en fransk civilperson livet. Give and take, att ett land har utsatts för krig ger det inte rätten att fortsätta med sitt vanvettiga våld. Lika lite som nationalsocialismens illdåd mot judarna ger dagens judar rätt att begå samma brott mot det palestinska folket.

 

Terrorstaten Israels existens i dess nuvarande form är illegitim, en föråldrad kolonialstat som får stöd av bibliska sagor och sionistisk propaganda från Tel Aviv och Washington. Vill judarna ha en egen stat kan de ta sig till Miami eller Birobidzjan där de är välkomna. Annars kan de återlämna den stulna marken och leva tillsammans med palestinierna på lika villkor.

 

Ska även upprepa denna länk, ta och läs igenom listan innan du ensidigt kritiserar arabländerna och behandlar Israel som ett felfritt helgon. [Länk]

 

För övrigt är den här bilden sevärd.

 

locationsbombedaug13fd2.th.jpg

 

Med reservation för felaktigheter. Ingen är perfekt, all information kan vara vinklad.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

mjo visst, palestinierna som bodde där från början... går de bra att jag flyttar hem till dig Jocke? (eller vänta... jag skiter ivad du säger, jag ska flytta hem till dig, det har stora stygga vargen sagt!), sen rent spontant så får du flytta ut och bo på gatan.

 

ps. jag bygger ett betong stängsel runt om lägenheten/huset utifall att du skulle få för dig att komma tillbaka.

 

 

edit. ursäkta offtopicen

 

Läs gärna på lite mer innan du uttalar dig, vad du hört från dina kompisar är ingen riktig fakta. ;)

 

Sen hoppas jag du är medveten att judarna fick Israel efter att dom nästan blivit förintade innan och under andra världskriget, och det är helt deras land. Men sen på långt senare år har palestinierna börjat kriga och självmordsbomba, även fast dom var helt välkomna i landet och till och med fick ha moskeér i Jerusalem. Och muren är byggd NYSS för att STOPPA självmordsbombarna för att ta sig in i landet, så sluta med den där skiten nu, blir så förbannad när jag hör sånt skitsnack.

 

Och sen, har du någon minsta aning om hur mycket krig och våld judarna fått ta emot i Israel? Dom har blivit attackerade från alla håll av alla fördömda arabstater, där ser du hur fredlig din friendly neighbourhood muslim är.

 

 

Editerade lite för jag kanske lät lite väl ilsk. Men det är ett känsligt ämne detta. :>

 

jag hoppas du är medveten om att judarna fick tillåtelse att flytta dit redan i slutet av första världskriget... sen under slutet av andravärldskriget tror jag det var började dina "älskade" judar att göra onda terrordåd mot britterna i dåvarande palestina. Till slut blev situationen ohållbar och britterna kontaktade FN (som då hade judeförintelsen i färsktminne), som sedan ladde fram förslaget om hur landet skulle delas upp mellan judarna och palestinierna.

 

Visst självmordsattacker är fruktansvärt, men rent teknisktsätt så är den ganska effektivt, även om många civiladrabbas av den, men det kan iofs jämföras med israelsanvändning av kemiska vapen i libanon.

 

 

... hade lite mer att skriva men det har helt tappat bort nu.

 

EDIT: militärstaten israel WTF!?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Det är rätt lätt att diskutera vad fel som har begåtts, det svåra är hur vi ska rätt till dem.

Jag håller med om att britterna inte hade minsta rätt att ge judarna det land de har idag men felet har redan beåtts och att upphäva det nu skulle bara göra det hela värre!

Det går inte heller att bara ge palestinierna gaza då det är Jerusalem som båda folken vill åt.

 

Frågan är hur man löser det, för just nu känna det lite som sandlådefasoner från båda hållen, typ de började!

problemet är att det nog inte var något av folken i Isreal eller Palestina som "började" utan västvärlden.

Kan den aldrig ta sitt ansvar?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Det roliga är att vänstermänniskor alltid blint och obevekligt hejar på palestinierna och buar åt Israel (och USA - allt med USA är visst dåligt), medan högermänniskorna blint och obevekligt buar åt palestinierna och hejar på Israel (och USA - allt med USA är visst bra). Det är tamefan en klyscha.

 

Själv håller jag med ela här ovan. Det viktigaste är ju att sluta ta oskyldiga människors liv.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Detta kommer att pågå tills båda sidor har utrotat varandra, eftersom det nu är så att ingen av dem vill ge sig och säger att det var dem andra som började. Vuxna människor som beter sig som barn i en sandlåda...

 

Sedan, har inte direkt med detta ämne att göra, tycker jag att det är helt sjukt att det finns REGLER i krig, att det finns REGLER för hur man får DÖDA människor. Helt sjukt...

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Saber: Hjälp, sluta bomba med text på morgonen. o.o

 

Sen är det också rätt småsint av dig att citera posten som jag editerade senare (innan denna var gjord) för att inte låta för ilsk. Iallafall:

 

Snälla, håll dig borta från patetiska uttalanden som att Bibeln skulle vara en sagobok. Vad ger dig rätt att motsäga flera miljarder människor? Det finns för övrigt mer kristna än det finns ateister.

 

Att ett förslag lades fram spelar ingen som helst roll, det är som att säga att att eftersom Lars Ohly lade fram ett förslag att alla större städer i Sverige ska ha en Lenin-staty på torget (naturligtvis inte sant, bara ett passande exempel) så är det vad landet vill. Muren bestämdes att byggas nyss för att hålla ute självmordsbombarna i Israel.

 

Och angående deras ambulanser eller olivträd, har du hört talas om det mycket visa och sanna svenska ordspråket som man bäddar får man ligga?

 

Och ALLT (i princip) som Israel gjort är rättfärdigt i mina och många andra människors ögon. Du kan ta och sluta upp med det där "ger inte rätt"-skitsnacket genast, öga för öga, tand för tand är ett måtto jag håller starkt på. Israel ska inte behöva ta den minsta skit längre, och dom som tror dom kan fortsätta spotta på judarna får tänka om nu. Och så länge USA stödjer Israel så finns det inget alla partiska organisationer och vänsterinfluerade länder kan göra. Och det är just detta faktum som jag tror gör att det är just ni palestinasympatisörer gillar att hetsa fram denna diskussionen mest, för det är våran sida som har övertaget.

 

Resten som du skrivit är i princip dina eller någon annans åsikter och inget som ens förtjänas att kommenteras. Eller "vinklad skit av vänsterpolitiska palestinasympatisörer med avsky för gudstro" som jag föredrar att kalla det.

 

 

 

Dread: Möjligt, men det var inte deras eget land då, tror du själv på att araberna skulle låtit judarna slå sig ner där fredligt? Och alla "terrordåd" var bara svar på tal, återigen säger jag "öga för öga, tand för tand". Dom gjorde det inte oprovocerat utan anledning om du tror det.

Och effektivt? Tillåt mig skratta, det enda dom gör är att öka omvärldens avsky för muslimer, får en fin mur, får olivträd förstörda, får sämre ambulanstransporter och övrig retaliation.

Och att judarna tydligen är mina "älskade" för att jag står upp för dom visar hur mycket intresse din post förtjänar (noll).

 

 

Och för att avsluta det hela:

Det finns SJÄLVKLART rätt och fel på båda sidor, och jag hatar när människoliv spills men jag hatar lika mycket omvärldens ignorans till allt det judarna fått stå ut med genom åren. Den ignoransen är vad som tagit oss dit vi är idag, där Israel får kämpa för sig själva utan att ta hjälp av så kallade "fredsorganisationer". Har otroligt mycket respekt för USA för att dom står upp för Israel.

 

Och med detta skulle jag vilja dra mig ur diskussionen, ingen av sidorna här kommer ge varandra rätt och det enda detta leder till är agg mellan forummedlemmar.

 

Disclaimer: No personal hate for any member of anime.se was felt while writing this post.

:>

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

öga för öga, tand för tand är ett måtto jag håller starkt på

 

Bara det att Israel inte skickar en person lastad med bomber, utan ett kompani stridsvagnar. De slår alltid tillbaks mycket hårdare

 

Och att på allvar försöka använda Bibeln i en politisk argumentation, har du inte sett vart det leder i USA? Eller Iran eller Afganisthan för den delen, om vi byter ut de mytologiska grunderna för argument.

 

Att vara kritisk mot staten Israel är inte att vara kritisk mot det judiska folket, av vilka det finns en stor grupp i och utanför landet som önskar att den israeliska regeringen inte uppförde sig så här. Visst, de kan inte bara låta sig bli ihjälslagna, men många av Israels handlingar har mer varit av typen hälla bensin på en eld.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

öga för öga, tand för tand är ett måtto jag håller starkt på
Bara det att Israel inte skickar en person lastad med bomber, utan ett kompani stridsvagnar. De slår alltid tillbaks mycket hårdare

 

Korrekt. Tex när Svarta September tog medlemmar ur den isrealiska OS-gruppen 1972 som gisslan, och dödade elva utav dem, så hämnades Israel genom att bomba palestinska mål i Libanon och Syrien.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Tex när Svarta September tog medlemmar ur den isrealiska OS-gruppen 1972 som gisslan, och dödade elva utav dem, så hämnades Israel genom att bomba palestinska mål i Libanon och Syrien.

Eller invaderar och bombar Libanon sönder och samman för att EN soldat tagits tillfånga av från den libanesiska staten oberoende milis.

 

Saber: Hjälp, sluta bomba med text på morgonen. o.o

Ja, det var ju trevligt att du bemötte mina argument... eller vad det är du kallar ditt antihumanistiska hets. Vad ger miljarder människor rätt att tvinga på mig sin tro? Varför ska jag blint tro på en fånig bok om övernaturliga skeenden och högre makter? Varför ska jag acceptera denna bok som ett argument tänkt att rättfärdiga mord? Demokrati har alltid varit ett styre där majoriteten förtrycker minoriteten, även om majoriteten är urblåsta idioter (i stil med tyskarna som gav Hitler hans makt genom val). Använd inte religion som argument när människor dödas. Det kunde du göra för tusen år sedan under korstågen, men vi lever år 2007.

 

Att jag citerade ditt 'gamla' inlägg var för att det tog mig ett tag att skriva mitt. Att du bearbetade ursprungsinlägget under tiden var jag inte medveten om och inget jag hade skäl att kontrollera efteråt. Resten av ditt inlägg är inget som jag inte redan argumenterade mot, men visst har judar problem med självdistansen ibland... Varför ska mina argument ignoreras för att de är argument, medan det du presenterar helt och hållet är baserat på personlig opinion? Mina argument är objektiva och stöttas av organisationer i stil med FN och Röda Korset. Dina är subjektiva och stöttas av vem? Haaretz? Livets Ord?

 

Att du saknar motargument är ingen anledning till att döma ut andras inlägg som att "inte förtjäna ditt intresse". Då kan du lika gärna erkänna att du är islamofob, jude, eller på andra sätt partisk och därmed ovillig att föra en flexibel debatt.

 

Casus belli är fortfarande att Israel utgör en sionistisk ockupationsentitet. Folkrätten gör palestiniernas motstånd legitimt. Judarna förtjänar inte och ska inte förvänta sig att få fred så länge de förtrycker och omyndigförklarar ett helt folk.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Israel - Palestina är vad jag tar upp som exempel när det handlar om nånting som pågått så länge att bägge sidor har begått så många oförätter att det är kört att hålla på och argumentera om vem som är dummast.

 

Ja, men de började! De bara kom hit!

Jamen de sa faktiskt att vi fick!

Ja men det får de inte säga! bank bank bank

Varför slåss du för bank bank bank

Sluta slåss då jag var här först bank bank bank

Vi har också rätt att vara här bank bank bank

 

Jag orkar inte ens ta sida, det är en sandkastning och bombkastning så att det är löjligt. Jag anser seriöst att världen skulle vara en bättre plats om den där så kallade heliga platsen för evigt religiöst krigsskådespel skulle vara utplånad från Jordens yta.

 

Jag är säkert extremt orättvis, och det finns säkert en goding och en onding i allt det här. Yeah right. Verkar som om bägge sidor bara är fulla av ni vet, den där arten däggdjur som alltid måste hålla på och döda varandra.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

:O jag blir rörd.

 

"An eye for an eye makes the whole world blind" - Ghandi

 

JockeII, när jag läser dina posts blir jag lite ledsen. Det primitiva tänkandet "öga för öga" håller på att förstöra världen. Förekommandet av frasen är aldeles för stort, inte bara israel - palestina utan även Irak, Somalia, Kosovo och istortsätt alla krigshärjade områden. Det som är orsaken antar jag är stoltheten och patriotismen, detta måste bekämpas. Den ENDA lösningen på dessa konflikter är att svälja stoltheten och kompromissa. Hjälpa istället för att själpa.

 

Israel och Palestina har vart i fejd otroligt länge, jag tänker inte diskutera dess historia eftersom det finns två versioner av den. Det som händer nu är att den Israeliska staten bombar och förtrycker och dem palestinska extremisterna tar till desperata handlingar i form av självmordsattentat. Jag anser självklart att det är den israeliska staten som gör det största felet, inte det israeliska folket. Det israeliska folket är, likt i USA, ett folk som är otroligt patriotiskt och hjärntvättat (självklart är inte alla så och självklart finns det inga siffror på detta). Det palestinska folket å andra sidan är väldigt likt det israeliska folket, samma patriotism, dock utan en stat som styr dem och ger dem vapen.

 

Det enda som bekämpar folklig terrorism är att stryka medhårs, allt annat föder ännu mer terrorism. Statlig terrorism å andra sidan, är ett ännu större problem som inte alls är lika lätt att ta itur med. Missförstå mig inte, jag vill inte att fler människor ska dö, jag vill bara att världen ska börja stryka dem mindre lyckligt lottade medhårs. Svälja stoltheten och välja den humanistiska vägen.

 

Människor är djur. Om djur blir inträngda i ett hörn är det självklart att dem högger tillbaka. Ju mer inträngdra, destå desperatare.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...