Hoppa till innehåll
Anime.se

Romeo x Juliet


Blå
 Share

Rekommenderade inlägg

Romeo x Juliet

rxj2ic6.jpg

 

Producerat av: GONZO

OP: Lena Park - Inori ~You Raise Me Up~

ED: 12012 - Cyclone

 

Ingen tråd om den samt att det verkar som om inte allt för många har fått upp ögonen för den här helt underbara serien. En riktig klassiker story-mässigt. Alla borde veta vad Romeo och Juliet handlar om till grunden men det ändras ju självklart från gång till gång lite på handlingen.

 

Det hela utspelar sig på den himmelska ön Neo Verona där makten är i händerna på Montague som tog den ifrån Capulet för 14 år sedan. Juliet som ända överlevande från Capulet-familjen har hållits gömd som pojken Odin för att överleva, men nu efter 14 år på hennes 16 års dag ska allt ändras.

 

Animationerna är ruskigt bra och musiken lika så.

Detta är helt klart min favorit den här säsongen och efter att ha sett 6 avsnitt så har jag bara lovord att säga om serien samt att den också grymt intressant och kommer förhoppningsvis vara det ända till slutet.

 

vlcsnap3208vy9.th.png vlcsnap2484bf8.th.png vlcsnap3110mc3.th.png

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Har haft ett par avsnitt liggandes men aldrig kommit till att börja se serien, men efter att ha läst detta så blev det dags att ta tag i det :)

 

Besviken blev man inte , animationerna är riktigt bra och handlingen är fängslande. Ännu en höjdar serie som kommit i år :D

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

EP 6

Var väntat att Doktorn skulle dö, men intressant att Juliet lät Romeo veta att hon var den riktiga Red Whirlwind istället för att hålla det gömt. Sedan att Romeos far börjar bli smått maktgalen är rätt solklart ;), undrar när Romeo får nog och gör något åt det(ifall han nu vågar).

 

Undrar vem den nye killen är som kom i slutet.

 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Romeo och Julia är inte en lycklig berättelse i ogrinalform så det är ju troligt att den kan sluta olyckligt, men man kan väl hoppas på ett lyckligt slut endå ;)

 

Exakt! SItter jag och gör iaf. :D

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

EP 7

Fick man se mer av den nya karaktären, var inte mycket men man blev intresserad ;) . Rätt så lugnt avsnitt annars, tog ett stort kliv upp runt 18-19 min in när Juliet tappade blomman och Romeo fick den framför sig och musiken tog vid.

 

Musiken i denna serie håller verkligen riktigt hög klass.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Ep 7

Vilken torsk man är för sådant här men tror de här var de bästa avslutande 6-7 minutrarna jag sett den här säsongen. Låten med Lena Park (You raise me up) passar så perfekt när Romeo jagar efter Juilet.

 

Om man inte vill se ett tragiskt slut så kanske man ska nöja sig med att se det här som ett avslutande avsnitt och drömma att allt fixade sig för Romeo och Juliet efter det där. Måste dock säga att jag tycker synd om Hermione som blir dissad och bortglömd av Romeo då hon verkar vara en trevlig person och förtjänar inte alls det dära.

 

Nu när de har haft det goa kanske helvetet brakar löst till nästa avsnitt? :(

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

ep 12

Efter ett par lugna avsnitt tog det verkligen lite fart i detta avsnittet, iaf under andra halvan. När Romeo och Juliet bestämde sig för att stoppa soldaterna från att bränna ner byn var härligt :) .

 

Roligt att se dem slåss tilsammans. Synd att dem inte var tillräckligt bra så dem bägge blev tillfångatagna där i slutet.

 

Undrar om någon kommer försöka frita Juliet eller om det ska bli ett möte mellan henna och Romeos far.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

12

Bra att dom valde att fortsätta handlingen framåt i det här avsnittet efter att ha stått still, i två dock bra avsnitt. Slutscenen där Romeo och Juliet slåss tillsammans var bra, synd dock som Magnus säger att dom inte var bättre än att bli tillfångatagna.

 

Hermione verkar vara sugen på att göra något för sin älskade Romeo och verkar rätt så arg på att någon har fått Romeo att lämna slottet. Blir lite spännande att se vad hon kan tänkas göra.

 

Och vad ska hända nu då? Skulle bli mycket besviken om det inte är Romeo som kommer till Juliets undsättning, speciellt också efter vad Juliet gjorde när hon tänkte på vad dom båda lova tillsammans.

 

De löfterna kan dock bli de bådas fall tillslut känns det som nu.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 3 weeks later...

EP 14

Intressant att Romeo fick ta över gruvorna , får se om han kan lyckas med vad han nu har i sinne för detta ställe. Att han började jobba i gruvan själv var bra, komma in i hur det är där och antagligen vinna sympati(även om det inte ser ut att lyckas i början). Petruchios död i slutet var ett bra slut på detta avsnitt, nu kommer nog Romeo vara än mer bestämd på att förbättra situationen där :)

 

Känns som ett Juliett avsnit nästa men man vet aldrig.

 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

EP 16

Då var det dags för ett juliet avsnitt. Kändes mycket som ett mellanavsnitt. Mest intressant var väl scenerna mellan Juliet och Hermonie, hennes i början hat för juliet förvandlades, vill nog inte säga vänskap men kanske en förståelse och respekt.

 

Mercutio ser allt mer ut att växa fram som den son Montague hade velat att Romeo skulle bli.

 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 2 weeks later...

EP 17

Helt ok avsnitt, fick reda på en del bakgrundsfakta om Montague och Tybalt som driver fram handlingen.

 

Nu förstår man varför han hyser ett sådant hat för Capulet , innan trodde man vara det var för makten men med detta så blev det helt klart en bättre handling :)

 

Ser ut som att Romeo har bestämt sig för att hjälpa gruvarbeterna fullt ut nu och eftersom dem ej får komma in i Neo Verona så blir det intressant att se hur dem ska göra , starta om på något nytt ställe eller som känns mer troligt att endå ta sig till staden, tror iaf att Romeo kommer dit snart.

 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 1 month later...
Får inte tag på de tre sista avsnitten med text!!! Hittar dem ingenstans. >:)

Det finns en chans att Funimation har licensierat eller kommer att licensiera serien för släpp i USA med engelsk text. I så fall har du tur! Bara att vänta på att de (eller något annat företag) "öppnar för försäljning". Borde inte ta mer än ett år eller två.

 

(En vänlig varning: Tänk inte ens tanken på att be om hjälp att få tag på avsnitten fansubbade. ;) )

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...