Hoppa till innehåll
Anime.se

Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai


Meatrose
 Share

Rekommenderade inlägg

pia1X.png

Titel: Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai

Genre: Drama, Romantik

Sändes: April 2011 till juni 2011

Studio: A-1 Pictures

Regissör: Nagai Tatsuyuki

Längd: 11 avsnitt

 

3cfNw.png SyATX.png

IPJgQ.png

 

Ano Hana handlar om ett gäng barndomskompisar som mer eller mindre har tappat kontakten med varandra. Folk kan glida isär av många olika anledningar men i det här fallet är det på grund av en hemsk olyckshändelse som inträffade för en massa år sedan och som har satt djupa spår i var och en av dem. En av deras vänner i gänget dog som mycket ung och livet blev sig aldrig likt för de övriga igen. En serie oväntade händelser leder till att de återförenas och serien låter oss följa dem i deras försök att bearbeta deras förflutna för att till slut kunna gå vidare.

 

 

aLaHX.png2EA9A.png

Namn: Yadomi Jinta

Röstskådis: Irino Miyu

 

Jinta är seriens protagonist och är en av de som åtminstone till synes har tagit barndomsvännens bortgång hårdast. Jintas mamma gick bort ungefär samtidigt och han bor nu ensam med sin pappa. Han har helt slutat gå till skolan. Hans pappa ser naturligtvis hur dåligt han i grund och botten mår men försöker vara så förstående som möjligt och han pressar därför inte Jinta eller kräver att han går till skolan.

 

När de var yngre var Jinta gängets ledare - en stark individ som det blev naturligt att följa. Idag är han blott en spillra av sitt forna jag. En dag ser han dock ett bekant ansikte som han inte hade räknat med att se. Detta oväntade möte inleder en sommar som skulle komma att förändra både hans och hans gamla vänners liv.

 

 

gP3PJ.pngvaEb9.png

Namn: Anjou Naruko

Röstskådis: Tomatsu Haruka

 

Naruko går i samma skola som Jinta. Eller ja, de skulle gå i samma skola om han bara behagade gå dit. Gentemot Jinta agerar hon kallt och reserverat men under ytan är det tydligt att hon är djupt oroad för honom och bekymrad över den väg han har slagit in på. Hon är väldigt populär i plugget och hon umgås med "innefolket", något som inte uppskattas av alla i det gamla barndomsgänget.

 

Trots att de har glidit isär så bryr sig Naruko väldigt mycket om sina gamla vänner. Hon tycks vara den som i störst utsträckning bryr sig. Hon jobbar extra i en TV-spelsbutik och har själv en imponerande samling hemma. Av en händelse kommer detta att spela en roll i hennes och Jintas försoning. Allt eftersom tiden går får hon mer och mer svårt att hålla uppe sin fasad, att dölja sina känslor för sin omgivning.

 

 

rQybb.pngRyN0o.png

Namn: Matsuyuki Atsumu

Röstskådis: Sakurai Takahiro

 

Atsumu brukade motvilligt se upp till Jinta men ser nu ner på honom med vad som tycks vara förakt. Han går i den skola som Jinta misslyckades med att ta sig in på och ställningen dem emellan har kastats om totalt om man jämför dagsläget med hur det var när de var små.

 

Att olyckan har satt djupa spår även i Atsumu blir dock snart väldigt tydligt. Minsta nämnande av något relaterat till händelsen gör honom väldigt upprörd och irriterad. Det visar sig senare att hans kontrollerade beteende bara är en fasad och när den muren väl börjar vittra blottas en svårt sårad individ. Kanske känner han lika stor sorg som vissa andra, med skillnaden att han hanterar den på ett annorlunda sätt.

 

 

qJ11X.png4v61N.png

Namn: Tsurumi Chiriko

Röstskådis: Hayami Saori

 

Chiriko är en smart tjej som nu går i samma elitskola som Atsumu. Dessa två är de som har mest kontakt av de gamla barndomsvännerna.

 

Som ung var Chiriko blyg men idag är hon seriös, kaxig och högdragen. När hon träffar Naruko igen så förolämpar hon både henne och hennes vänner. Hon tycker att Naruko är lika lättinfluerad som hon var när de var små och hon kallar personerna Naruko umgås med för slynor. Hon verkar inledningsvis inte vara alltför karismatisk men i vetskap om vad som har hänt i deras förflutna ligger det nära till hands att misstänka att även Chiriko har rest en mur omkring sig.

 

 

4fwVu.pngU03PT.png

Namn: Hisakawa Tetsudo

Röstskådis: Kondou Takayuki

 

Tetsudo var en snäll och livlig liten krabat när de var små men idag är han längst av dem alla. Jinta stöter på honom när han besöker gängets gamla klubbstuga och Tetsudo är till synes lika glad och energisk som han var i deras barndom.

 

Det visar sig att han faktiskt bor i den gamla klubbstugan. Han jobbar tydligen stötvis och då bara så pass att han samlar ihop tillräckligt med pengar för att kunna åka på långa resor. På väggen har han en världskarta som han sätter nålar på för varje ny plats han besöker. En liten rolig detalj är att han har en kaffekopp med Sveriges flagga på men det sitter ingen nål på kartan som tyder på att han har varit där.

 

 

Nyf1U.pngidK5o.png

Namn: Honma Meiko

Röstskådis: Kayano Ai

 

Honma Meiko kallas för Menma av de andra. Hon dyker plötsligt upp hemma hos Jinta och säger att hon vill att han ska återförena det gamla kompisgänget så att de tillsammans kan få hennes önskan att gå i uppfyllelse. Problemet är att hon inte minns vad hennes önskan går ut på, bara att alla vännerna måste återförenas för att den ska kunna uppfyllas.

 

Detta var Jintas oväntade möte, ansiktet han inte hade förväntat sig att se. Menma är den pusselbiten som saknas för att göra barndomsgänget helt igen. Det var nämligen hon som dog den där dagen för länge sedan och lämnade ett hål efter sig så stort att hela deras värld rasade samman...

  • Uppröstad 2
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Långa? Bah, det är ju bara 45 bokstäver!

 

Om vi nu bortser från animé med undertitlar (som Kochira Katsushikaku Kameari Kouenmae Hashutsujo The Movie 2: UFO Shuurai! Tornado Daisakusen, eller kort och gott "Kochikame film 2") så finns det längre titlar. Vad sägs till exempel om 1980-talets "giganternas kamp" i Mahou no Princess Minky Momo vs Mahou no Tenshi Creamy Mami (Magiska prinsessan Minky Momo möter magiska ängeln Creamy Mami) från guldåret 1985, på 49 bokstäver? Eller 2004 års TV-specialfilmen Chiisai Sensuikan ni Koi wo Shita Dekasugiru Kujira no Hanashi (Berättelsen om den jättestora valen som blev kär i en liten ubåt), på hela 53 bokstäver? Desto värre är Naikaku Kenryoku Hanzai Kyousei Torishimarikan Zaizen Joutarou (Jōtarō Zaizen, regeringens mutbrottsutredare med absolut fullmakt) som står stolt med hela 56 bokstäver!

 

Fast om man går efter de japanska titlarna så blir det en helt annan sak. Då har Anohana och Kujira no Hanashi lika många tecken, nämligen 20, medan Zaizen Jôtarô kortas ned till 17! Nej, då står helt plötsligt Momo vs Mami som ledare med 29 tecken!

 

:wink:

 

Visste ni att Menma är en kvarts utlänning?

Är hon inte en "halv"? Är inte hennes mor helryss?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Är hon inte en "halv"? Är inte hennes mor helryss?

 

Vet inte, jag har ju inte sett serien eller nåt, men enligt förarbetena skulle hon vara "kvarting" och dessutom skulle hon få mens tidigt. Fråga inte mig varför sånt står i förarbetena…

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

...Eller 2004 års TV-specialfilmen Chiisai Sensuikan ni Koi wo Shita Dekasugiru Kujira no Hanashi (Berättelsen om den jättestora valen som blev kär i en liten ubåt),

 

Hahahaha! Fantastisk titel på svenska! Det är nästan så man måste se den bara för det. :D

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 8 months later...

Nu har det kommit en liten "teaser" till filmen. Om det nu är nån som missat det så arbetar de ju på en film som ska berätta historien "från Menmas perspektiv". Den kommer på bio sommaren 2013.

 

Teasern är inget stort, bara några ark bildmanus utspralade på ett bord och animerade, med Menmas ledsna röst som säger, tror jag, nåt om att hon inte kunde vänja sig med alla. (Kanske typ att hon var blyg som barn.)

 

Går att se på officiella hemsidan om man klickar på [最新予告映像 公開≫].

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...