Hoppa till innehåll

Vi har nu en wiki! Kolla tråden!

larsleo

Rurouni Kenshin Live Action

Rekommenderade inlägg

Då har jag sett den och tänkte skriva en enkel recension

 

 

 

Handling:

Handlingen är helt ok, för dom läst mangan och sett animen så avhandlar filmen mangan fram till Kyoto-delen. Vissa delar har slopats och vissa har slagits ihop men i stort sett så är filmen grundhandlingen trogen. Det stora är väl igentligen att man Saito är med från början, mer eller mindre.

 

Skådespeleri:

Ska jag vara ärlig så har jag tidigare inte haft några större tankar om skådespeleri i japanska filmer, nivå B-film motsvarande men den här överaske positivt. Generellt bra skådespeleri och bra gestaltningar av karaktärerna från mangan. Om man ska titta lite på karaktärerna så tycker jag man har gjort en bra tolkning och i vissa fall gjort dom bättre och mer.. ehmm mänskliga eller hur man ska säga. Och där man sammanslagit karaktärer har man gjort det på ett mkt bra sätt tycker jag.

Dock förekommer lite väl "ostiga" rolltolkningar där förvisso förlagan i mangan var "ostig".

 

Exempel Udo Jine är betydligt bättre gestaltad i filmen än i animen och mangan. Mindre "ostig om säger så. Saito har dom lyckats behålla och förbättra även han, samma cyniska syn på saker men betydligt bittrare över den nya eran.

 

Bild/Ljud/Effekter:

Här har man verkligen lyckats. Bild är riktigt bra och kanske inte helt i klass med hollywoods största produktioner men inte allt för långt ifrån. Vilket gör att filmen blir helt klart mer njutbar. Även ljudet är bra bortsett från överdrivna, väl högljudda "svärdljud". Men överlag bra filmat och ljudsatt.

 

Musik:

Hollywood/Hans Zimmer stuk på musiken och sånt gillar jag i alla fall. Klart godkänt!

 

Sammanfattning:

Överlag en bra film och överaskande bra remake med bra handling,skådespeleri och ljud. Klart sevärd och även om man inte är en större fan av Kenshin är filmen sevärd.

 

8/10

 

http://www.youtube.com/watch?v=mML6MuE0S2c

 

 

  • Uppröstad 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

hm... jag tycker att den missade/gjorde om lite för mycket.

Sagara Sanosuke var dock riktigt bra om inte bättre =D

 

Det var inte en dålig film för det och jag skulle definitivt se en uppföljare om det kommer en.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Bildkvalitén är verkligen underbar i filmen, blev glatt överraskad av filmen. Bluray-versionen <3 Vet inte ifall jag vill kalla musiken för Hans Zimmer kvalité, men den passar filmen väldigt bra. Nu har jag inte sett speciellt många live-action/japanska-filmverk överlag, men filmen har helt klart den jag sett med bäst genomförande, skådespelare osv. Rekommenderar definitivt folk att se den! 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Underhållande och ibland rätt fräck action, självklart kan man inte bygga lika mycket förhållande mellan karaktärerna på 2 timmar som man kan på 90+ avsnitt men jag tyckte dom kändes lite overkligt tighta för snabbt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

fick gåshud vid några tillfällen. väldigt bra live action film, Den hade några brister men gillar man animen så borde man ta en titt på denna.

 

Hoppas det kommer fler anime baserade filmer som denna. tummen upp 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×