Hoppa till innehåll
Anime.se

Vad tycker ni om Lolicon?


Manga förevigt
 Share

Rekommenderade inlägg

Jag struntar ärligt talat i vad folk gör för sig själva på sin egen fritid och det inkluderar lolikon. Den enda anledningen till att jag är extremt kritisk till riktig barnpornografi är att riktiga barn far väldigt illa, något som helt enkelt inte sker om vi snackar lolikon. Det spelar mig ingen roll om någon blir attraherad av barn eller ritar bilder som reflekterar det, det är deras läggning och så länge som de håller sig borta från riktiga barn så är den i mina ögon betydelselös. Det är övergreppen som är ett problem, inte att läggningen finns hos en extremt liten minoritet. Det är tvärtom helt ofrånkomligt, avvikelser blir man inte av med.

 

Lolicon ?

Läs lolikon-artikeln på wikipedia.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Så vitt jag sett ordet användas i Japan behöver det inte nödvändigtvis handla om icke könsmogna småflickor; jag har sett det användas i en massa tillfällen där det handlar om någon 25-årig lärare som blir förälskad i sin 15-åriga elev. Freiztan kan nog ge en exaktare ålder, men jag har för mig att Lolita i originalet inte var så fasligt ung heller.

 

Vad gäller dragning till femtonåringar vet jag inte om jag tänker påstå att det är så himla onaturligt, oavsett mannens ålder. Det händer titt som tätt att mina ögon dras till någon jag tycker är snygg och så ser man att människan säkert bara är femton.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Zimeon & Teron: Lolita är tolv när boken börjar, men eftersom den utspelar sig under en tidsperiod på flera år, så blir flickungen föga överraskande äldre ju fler blad man bläddrar.

 

I Kubricks film fick Warner spunk i nervcentrat när dom insåg att man inte får vara attraherad av tolvåringar (i USA, i större delen av den civiliserade världen får man vara hur kåt på barn som helst, bara man inte gör någonting fysiskt utav det med dom), och tvingade Nabokov och regissören att boosta jäntans ålder till fjorton (och eftersom handlingen i övrigt är ungefär den samma som i boken så ökar hennes ålder ju längre man låter filmen rulla).

 

Annars var det väl Iggy som uttryckte sig så fint om Akihabara: "Sex med tolvåringar är visst inte så perverst i alla fall, alla verkar ju göra det."

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...