Hoppa till innehåll
ny_börjare

Japansk mat

Rekommenderade inlägg

hej på er alla glada mäniskor nu efter att set en massa anime har jag bnlivit otroligt sugen på att laga japansk mat men jag har ett problem jag skulle behöva en bra kok bok någon som vet var man kan få tag i en sådan är sugen på att kuna lära mig dena mat konst som ex att göra ris bollar med mera hoppas någon vet något här är även intresserad av japansk inredning och var man kan köpa såna grejer samt kan kolla hur ett japanskt hem ser ut ordentligt nu tid som ett traditionelt japanskt hem tror det är en av bi efekterna av att ha set en massa anime mit beroende har nåt en ny nivå;) alla fall jag tacka på förhand för alla de svar jag hoppas få:)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

tack

men jag är ute efter en svansk sida eller helst en sida där man köpa en japansk kokbok på svenska.men jag tacka så mycket då dena sidan är en bra början:)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Vad kallar man maträtten beef bowl i en svensk kokbok??

 

Har blivit välldigt sugen på att laga något japanskt :P

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Är det inte köttgryta på asiatiskt vis? Fast jag kan ha fel så rätta mig gärna då jag också vill veta.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Det finns en rolig kokbok på svenska av Eiko och Yukiko Duke som heter Mikaku, jag köpte den på bokrean för några år sedan och gillar den skarpt.

http://www.kanalen.org/bok/rec.php?id=234

 

Just nu är jag lite besatt av Tamago kake gohan, helt enkelt ris som man rör ner ett ägg uppvispat med lite soja i. Bra om man verkligen inte orkar laga mat(och det är sällan...wee heltidarbete) :|

 

Hej förresten. Jag är ny. =)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
Det finns en rolig kokbok på svenska av Eiko och Yukiko Duke som heter Mikaku, jag köpte den på bokrean för några år sedan och gillar den skarpt.

http://www.kanalen.org/bok/rec.php?id=234

 

Just nu är jag lite besatt av Tamago kake gohan, helt enkelt ris som man rör ner ett ägg uppvispat med lite soja i. Bra om man verkligen inte orkar laga mat(och det är sällan...wee heltidarbete) :|

 

Hej förresten. Jag är ny. =)

 

Hey och välkommen. Man måste ta sig tid att laga riktig mat!!

 

Verkar vara ett bra boktips!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
Någon som vet om det går att köpa Udonnudlar i en vanlig svensk livsmedelsbutik?

Finns ju annars japanska livsmedelsbutiker här och var (I alla fall här i hufvudstaden) :O

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
Någon som vet om det går att köpa Udonnudlar i en vanlig svensk livsmedelsbutik?

Finns ju annars japanska livsmedelsbutiker här och var (I alla fall här i hufvudstaden) :O

 

I Götheborg, kan jag tipsa, finns en asiatisk livsmedelsbutik ungefär vid Lilla Bommen, på sidan där Nordstan INTE ligger.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Jag funderar på att testa och tillaga Nikuman och behöver en ångkokare. Jag letar efter en av bambu. Någon som vet var man kan köpa en sådan på internet eller i Stockholm?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
Jag funderar på att testa och tillaga Nikuman och behöver en ångkokare. Jag letar efter en av bambu. Någon som vet var man kan köpa en sådan på internet eller i Stockholm?

Varför i bambu? Räcker med ett sånt där "inlägg" som man kan köpa på typ Åhlens.

Also: Detta recept är bäst

 

Testade att göra nikuman via http://japanesefood.about.com/

Men de suger ärligt talat. Ignorera mitt första tips här i tråden.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

imo är det bäst att först lära sig att laga bra nikumans innan man ger sig på att göra allt "på rätt sätt". Ett sånt där inlägg lär kosta typ 20 kr eller ngt liknande, så då är det bara att träna med den så slipper du ångra inköpet om du skulle ge upp med dina försök ;)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
imo är det bäst att först lära sig att laga bra nikumans innan man ger sig på att göra allt "på rätt sätt". Ett sånt där inlägg lär kosta typ 20 kr eller ngt liknande, så då är det bara att träna med den så slipper du ångra inköpet om du skulle ge upp med dina försök ;)

Har du rätt i. ;)

Ett sådant inlägg kostar 39kr på IKEA.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Igår lyckades jag göra onigiri. Det smakar ju mest ris (...) så jag undrar om man kan smaksätta riset på något vis. Kanske ha något i vattnet när det kokar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
Det smakar ju mest ris (...) så jag undrar om man kan smaksätta riset på något vis. Kanske ha något i vattnet när det kokar.

Curry. Allt fungerar med curry.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Curry. Allt fungerar med curry.

Detta.

 

Du kan prova lägga i en buljongtärning (typ, kycklingsmak) för att få en smakrik fond innan du öser i riset. Alternativt jagar du djuret själv och kokar dess benrester.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

På japanska mataffärer kan du köpa påsar med "strössel" som du rör ned i riset när det är färdigkokt och varmt. Finns med smak av lax, plommon, sjögräs, japansk mynta och annat. Eller så rullar du den färdiga bollen i sesam och salt.

 

Min favorit är ändå att lägga ett insaltat plommon (umeboshi) i bollen. Ett alternativ är en klick misopasta tryfferad med hackad purjolök.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Håller med ovanstående personer om att curry helt klart funkar med ris, inte helt okänt kanske, men ändå. Själv är jag nöjd med nästan vilken sås som helst, ris är rätt gott så länge det inte är helt torrt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×