Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Stekeblad

Kopplingen mellan lastbilar och isekai

Rekommenderade inlägg

Är du bekant med isekai-genren så känner du kanske till att det vanligaste sätten att hamna i en annan värld är att bli påkört av en lastbil, eller är det så?

För ett par veckor sedan så såg jag på en isekai-anime där det var mycket diskussion i avsnittskommentarerna om "truck-kun". (Ett smeknamn för lastbilar som för de som blir påkörda till andra världar.) Det hade inte varit så konstigt ämne att skriva om utifall att huvudkaraktären blev påkört av en lastbil, men det händer inte i serien. Dessa kommentarer fick mig att börja tänka på hur vanligt det egentligen är med anime-serier där någon blir påkört av en lastbil och kommer till en annan värld och hade problem med att komma på exempel.

Förra veckan publicerades en artikel på Crunchyroll av Kevin Matyi som kommer med svar på dessa funderingar där han gått igenom över 130 serier från de senaste 10 åren för att reda ut de vanligaste sätten att komma till andra världar, hur OP huvudkaraktärerna egentligen är i den nya världen och mera.

Några av de ovanliga sätten att resa iväg som listas inkluderar blixtnedslag, utomjordingar, en hiss och att bli såld. För att se hela listan, ta del av mer statistik och få reda på den inte så överraskande vinnaren av vanligaste sättet att komma till en annan värld får du läsa artikeln.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
5 timmar sedan sa MathJuice:

Hittade Tanya the Evil! =3

Jag var på väg att säga Re:Creators, men den är ju reverse, om än orsakad av ett tåg.

Ta hissen till en annan värld var också aningen udda. Vilken är det?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
14 timmar sedan sa MathJuice:

Hittade Tanya the Evil! =3

Jag tror inte tåget är Tanya utan tror det är Spirit Chronicles där huvudkaraktären förs till en annan värld när bussen han sitter på blir krossad av ett tåg. Tanya passar bättre in på antingen stapeln "God" eller "Divine Intervention"

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Kom på en annan borderline med truck-kun:
I Zombieland Saga så blir Sakura påkörd av en truck och dör. Frågan är om man kan säga att man blir isekai'd av att man blir en zombie X antal år senare? Eller det kanske hör till under tidsresor?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×