Hoppa till innehåll
Anime.se

UppCon:05 1-3 november 2005, Uppsala


lendai
 Share

Rekommenderade inlägg

UppCon:05

Sveriges största Anime och Mangaevenemang!

Uppsala, 1-3 november 2005

 

www.uppcon.com

 

Biljettpriser[/b]

Helbiljett: 200kr förköp, 300kr i entrén

Endagsbiljett: 100kr förköp, 100kr i entrén

 

Förköp sker via UppCons webbplats, där nya medlemmar kan registrera sig, samt ni tidigare medlemmar lätt skaffar ett inloggningskonto. Väl inloggad kan du boka biljetter till dig och dina vänner. Betalning sker enklast via PlusGiro (tidigare PostGiro).

Kom ihåg att boka i god tid, då biljetterna till UppCon:05 sålde slut omkring två veckor innan evenemanget!

Observera att biljetter endast säljs i entrén i mån av obokade biljetter.

 

Aktiviteter

Under UppCon kommer ett antal kanske inte så konventstypiska aktiviteter anordnas. Material till lekar som Twister, Pratmakarna och dylikt kommer att ligga framme för de som vill samla ihop ett gäng som kanske gör något annat än bara sitter och pratar. Vill man göra något inte fullt så hysteriskt kan man sätta sig vid någon av våra kulturstationer och lära sig lite japanska fraser och tecken eller designa din egen cosplay-dräkt.

För att de blygare besökarna ska få en sportslig chans att lära känna nya människor kommer så kallad speed-meeting att hållas. Det är UppCons version av speed-dating (dock inte alls relaterad till att hitta en partner), där du paras ihop med ett antal människor och får tre minuter på dig att lära känna dem lite. För de som får tunghäfta kommer diskussionsämnen föreslås.

 

Fotografering

Fotografera dig och din vän, din cosplaydräkt eller hela kompisgänget tillsammans och få ett fint minne från UppCon:05. En professionell fotograf finns på plats och tar högupplösta foton till ett lågt pris. Perfekt för forum eller IRC-träffar.

 

Kost och Logi

Övernattning kommer finnas att tillgå och kostar 20 kronor. Vilken lokal som övernattningen kommer att hållas i är ännu ej klart när foldern går i tryck, se www.uppcon.com för uppdateringar.

Tyvärr kommer UppCon ej tillhandahålla en kafeteria den här gången, på grund av restriktioner från lokalägarna. Vi är ledsna för det, men hoppas det kan kompenseras av att det finns en mängd olika matställen omkring UppCons lokaler. Tyvärr är förtäring inte tillåten i konventslokalen av lokalägaren, så undvik att ta med er maten till konventslokalen.

 

Rabatter

China Garden, som ligger på samma gata som ingången till UppCons konventslokal ger besökare på UppCon 10% rabatt vid uppvisande av biljett.

 

Resestöd

Sverok Svealand kommer att ge besökarna resestöd med upp till 100 kr för besökare vars resekostnader överstiger 100 kr. För mer infomration, se www.uppcon.com

 

Spel

En av huvudaktiviteterna på UppCon:05 är spel, som finns i många olika varianter. Dominerande är tv-spelen, med konsoller som PS2, Xbox, GC och andra äldre modeller. Ett stort utbud av spel till konsollerna finns att tillgå och tävlingar kommer hållas i många av dem.

Twister, Brawl och Diceland är andra roliga spel som är lätta att lära sig och mycket roliga att spela.

 

Arkadspel

UppCon kommer ha tre nya och spännande arkadmaskiner på plats, som det är helt gratis att spela på! Spelen i fråga är Drummania 9th Mix, Pump It Up Exceed 2 samt Dance Dance Revolution 8th Mix Extreme, modifierad med fler låtar än orginalet.

 

Uppvisningar

KFUM Uppsala Iaido klubb kommer att visa sina svärdskonster, samt ha en frågestund för de personer som är intresserade. Förhoppningsvis kommer många andra kampsportsföreningar att deltaga, men som vi inte fått säkra besked från än. Håll dig uppdaterad på hemsidan om du vill veta mer!

 

Tävlingar

På UppCon kommer det att finnas massor av TV-spel; X-Box, Playstation2, GameCube och Nintendo 64 är några av de konsoller som kommer att finnas. Det kommer dessutom att finnas arkadmaskiner på plats. Turneringar kommer att hållas i bland annat Soul Calibur 2, Tekken5 och Naruto 2 och 3.

 

Till alla tävlingar kommer det så klart att vara fina priser, för ett sammanlagt värde av omkring 10 000 kronor, skänkta av de olika företagen som närvarar på UppCon:05.

 

För mer information om vilka tävlingar som finns, vilka regler som gäller m.m, se www.uppcon.com.

 

Cosplay

Klä ut dig till en karaktär från valfri anime, manga eller tv-spel. Kom ihåg att ta med dig en bild på orginalkaraktären så domarna kan göra en korrekt bedömning. Det finns även möjlighet att tävla i grupp, så gå ihop med dina vänner eller några på plats.

Pris till bästa dräkt, största likhet, bästa grupp samt besökarnas favorit.

 

Teckningstävling

UppCon har alltid haft teckningstävlingar där bidragen hållit mycket hög kvalitet. Det finns två olika varianter av tävlingen.

- Förberedd teckningstävling

För att vara med i tävlingen ska du rita en bild i mangastil som associerar till temat "Halloween, bilden får inte vara kalkerad eller avritad. Vid misstanke om kopiering kan bilder diskvalificeras ur tävlingen. Ett tips kan vara att ta med sig skisser, eller ta ett foto under tiden du ritar/målar bilden. Bilderna får färgläggas digitalt.

- Tidsbegränsad teckningstävling

På max 60 minuter ska du skapa en bild på ett tema, som specificeras på plats. I övrigt gäller samma regler som för den förberedda teckningstävlingen.

 

AMV-tävling

Har du en anime du tycker om väldigt mycket, men som har ett öppningstema som inte passar?

Är det kanske fel låt eller är den helt enkelt dåligt klippt?

Klipp ihop ditt egna förlag på öppningssekvens till din favorit-anime och lämna in till UppCon:05s AMV-tävling!

Öppningssekvensen skall helst vara runt 1 minut och 30 sekunder.

 

 

Besökarnas försäljningsbord

Är du intresserad av att sälja någon av dina gamla DVDer, mangaböcker eller den där modellen som stått och samlat damm lite för länge? Passa på att ställa ut dem på UppCons försäljningsbord för besökare. Där lämnar du in vad du vill sälja, bestämmer ett pris och sen säljer vi åt dig, mot en liten provision.

Mer information finns på www.uppcon.com.

 

Lokaler

Atrium är en stor och rymlig lokal mitt i centrala Uppsala som vanligen används till konferenser och banketter.

Atrium har plats för 800 personer och det finns närhet till både kinamat och andra restauranger.

 

Biografen

Den här gången har Uppsalakai hyrt Royals biograf alldeles intill Atrium. Biografen har fem salonger, en för 200 personer, två för 70 och två för 50. Biograferna kommer alla vara öppna till klockan fem på eftermiddagen, därefter kommer alla utom en att stänga, men vi kommer att hinna med en massa film för det!

 

Raison d'être

Sveriges första j-rock förening

 

Vi är en förening baserad i Stockholm, som brukar träffas regelbundet och titta på j-rock, umgås och sjunga japansk karaoke. Ibland anordnar vi fester, bl.a. till nyår, och tema-möten som en hide-fest. Vi ger även ut ett medlemsblad, har symöten för att skapa egna cosplay-dräkter eller allmänt intressanta kläder och anordnargemensamma resor till live runt om i världen.

 

Raison d'être välkomnar alla som lyssnar och är nyfikna på japansk rockmusik. Medlemmarnas intressen sträcker sig från visual kei (Malice Mizer, Kagrra, hundra indie-band) till hårdare, japanesque (Dir en grey, MUCC) till vanlig japansk rock (L'arc~en~Ciel, Luna Sea) och, såklart, X Japan.Men vi lyssnar även på andra band, och vidgar gärna våra vyer.

 

Hemsida och forum: http://www.raisondetre.se

Mail: info@raisondetre.se

 

Försäljare

DenkiPop

Återförsäljare av japansk musik i Sverige. DenkiPop har ett stort utbud som innehåller allt från de vanligare j-pop- och j-rockartisterna till lite mindre etablerad musik.

www.denkipop.com

 

OjisanYa

Har i stort sett allt mellan himmel och jord du kan tänka dig i merchandiseväg. Oavsett om du söker modeller, shitajikis, pins eller ett gosigt Mokona mjukdjur så är det här du ska leta. OjisanYa hittar du normalt sett på större evenemang.

 

Aya

Webbutik specialiserad på japanska varumärken som Gloomy, den söta rosa björnen med blod på klorna och den kända Hello Kitty, och täcker de flesta olika varor såsom mjukdjur, mobilsmycken, nyckelringar och t-shirts.

www.aya.nu

 

FantasyButiken

Säljer både anime och manga, men har även ett stort utbud av merchandise. Allt till riktigt bra priser!

FantasyButiken har två affärer, en i Rimbo och en i Norrtälje.

www.fantasybutiken.com

 

MonkeyGames

Har koll på det som rör det analoga spelandet på UppCon, säljer Brawl och Diceland till de som fastnar för det på konventet. Men de har även andra lite ovanliga speltillbehör som annars kan vara svåra att få tag på.

www.monkeygames.se

 

SerieZonen

SerieZonen är Uppsalas största återförsäljare av manga, de kommer förhoppningsvis att närvara på UppCon och kommer även ha öppet i sin butik under dagen som ligger på Drottninggatan 8, en kort promenad från UppCon:05s lokaler.

www.seriezonen.nu

 

Twana.se

Twana är ett företag som just nu främst koncentrerar sig på Manga och japanskt godis,

men även diverse merchandise samt en liten mängd musik såsom Spelmusik och Anime-Soundtracks.

www.twana.se

 

Kontaktinformation

Daniel Mauno Pettersson

E-post: lendai@uppcon.com

Tel: 0709-484843

http://www.uppcon.com

http://www.uppsalakai.org

 

Länkar

UppCon och Uppsalakai

http://www.uppcon.com UppCons hemsida

http://www.uppsalakai.org Föreningen som arrangerar UppCon

Samarbetspartners

http://www.kvac.uu.se/~agback/iaido/ - KFUM Uppsala Iaido klubb

http://www.raisondetre.se Raison detre, visar J-rock i Salong 5

http://www.layers.se - Saumaheim, håller i Cosplaytävlingen

http://www.thebeat.se The Beat, hyr ut arkadmaskinerna

http://www.fmfoto.se FMFoto, sköter fotograferingen

Lokaler

http://www.sandrewmetronome.se - Biograferna

http://www.atrium.nu Konventslokalen

Bidragsgivare

http://www.sveroksvealand.se

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

 • Svar 141
 • Skapad
 • Senaste svaret

Toppskribenter i detta ämne

Jag ska tälta vid DDR-arkaden!! ^______^

 

<3 <3 <3 <3

Campa? Jäkla gaymer. ;P

 

Ta med dig ett tält som inte kräver tältpinnar bara; sånna kommer du inte att få slå upp!

 

Pffft!! :P Två stolar + handduk = förstklassigt inomhustält! Sådana är väl ändå tillåtna? ;)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Vilka ska till UppCon lista:

 • Docster
  Cainz
  Krunaldo
  Grunt
  SkuttyWan
  doppler
  forehead
  Immortelle
  Lendai
  Knivmannen
  Mr Fantasy
  ikkari
  Mogger
  Katt
  Zaphod
  Herid Fel
  Kasu
  Genma
  Pennywiz
  Fjall Raven
  Japs
  Dancing Moon
  InAction
  Sokkan
  Buffi
  Herid Fel
  RockmanZero
  Pallida_Mors
  dawwe
  Skatan Milla

 

Några fler? :)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag kommer nog... Lendai känner sig ju så ensam annars ;)

 

edit: Föresten, den där reseersättningswhateverdetnuvar som var på förra uppcon... finns den nu också?

"Reseersättning från Sverok Svealand

Förhoppningsvis kommer reseersättning att betalas ut till dig som betalat mer än 100 kronor i resekostnad, så kom ihåg att spara din biljett! Vi väntar på Sverok Svealands beslut."

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

>_> JAg har nu sett till att lägga undan en 600 spänn till detta gyllene tillfälle, Och vill bara säga det att jag tänker vinna allt som går spelmässigt under uppcon
Lycka till med DDR...

 

Äh, vi binder fast Kasu någonstans under DDR-tävlingen så har normalt folk chans att vinna.. Om inte jag ställer upp dvs. ;) ha-haaa... err... öh.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

>_> JAg har nu sett till att lägga undan en 600 spänn till detta gyllene tillfälle, Och vill bara säga det att jag tänker vinna allt som går spelmässigt under uppcon
Lycka till med DDR...

 

umm.. jo.. Allt med kontrol dvs (Räknar inte ddr som spel..mer.... ja, jag vet inte)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.
 Share


×
×
 • Skapa nytt...