Hoppa till innehåll
Anime.se

Age of Conan


miniac
 Share

Age of Conan eller Warhammer  

16 medlemmar har röstat

 1. 1. Age of Conan eller Warhammer

  • Age of Conan!
   4
  • Warhammer Online!
   7
  • Håller mig till World of Warcraft
   5


Rekommenderade inlägg

Som titeln säger: en tråd om speltributen till tidernas hårdaste barbar (pratar naturligtvis om R E Howards variant och inte om Schwartzenegger...). Vad tycker ni om detta kommande spel, hur många tänker spela och i sådana fall vilken server, klass osv?

 

Har läst väldigt, VÄLDIGT mycket om Warhammer Online och sett på en stor del av videorna som har kommit ut om det, och det enda jag kan säga är att "Fan, de har lyckats göra WoW en gång till". Nu är jag fullt medveten om att det dels är ett resultat av Blizzards kopiering av Warhammers stil (för er som inte vet så var Warcraft 1 från början tänkt att bli ett Warhammer spel, men Blizzard hade inte råd med rättigheterna), dels det faktum att WoW är ett djävulskt framgångsrikt koncept, men jag måste ändå ställa frågan: tröttnar ni aldrig? Det enda ni får är ju mer av samma sak! Mer löpandes runt en värld för att döda monster så att ni kan få åttiofjorton QIs, mer farmande in i absurdum och, framförallt, mer Click-and-spam strider.

 

Jag ser inte meningen i att strida genom att enbart spamma knappkombinationer. Därmed säger jag inte att stridssystemet i WoW är dåligt, det är bara så jävla repetivt. Visst, att hitta rätt skills etc kan vara en utmaning, men i nio fall av tio är det så fruktansvärt uppenbart. Tacka vet jag AoC, där du kan göra fel utav bara helvete, missa en hel kombination och få vänta en till två minuter innan du får göra om det. Oförlåtande, elakt, men samtidigt med behållningen att när du väl blivit tillräckligt bra så kommer du att klara dig mycket bättre än alla de nybörjare som har fått/köpt en karaktär (ja, alla Ebayare, jag tittar på ER. Med stora, anklagande ögon).

 

Det sista jag vill säga är att jag inte på något sätt ringaktar Warhammer. Jag tycker att World PvP är en grym idé, bortsett från att den fanns i WoW och de fick ta bort den, då alla som tagit sig upp lite gick omkring i låg-level zonerna och gankade. Men visst, det kanske de kan fixa på något sätt. Det enda jag anser det är att spel som Warhammer och WoW har passerat bäst före datum. Framtiden är här, klädd i höftskynke och beväpnad med en yxa!

 

Regards

Dimudjin, Stygian Ranger, Epsilon Team, Wildsoul PvP

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag är ganska säker på att warhammer online (skulle nog säga att det är mer likt lotr än wow om jag ska vara ärlig) kommer att vara bra mycket bättre en wow. Visst risken finns att det blir repetitivt ala wow. Men samtidigt har de lagt in fler funktioner. Ta över fiende realmen´s städer och resurser, reputation gör mer i warhammer online låser upp nya dungeons osv. Mer variation mellan klasserna/raserna och mellan order och destruction i helhet.

AoC vet jag inte riktigt vad jag ska tro om... Det första jag tänkte när jag såg det och hörde om det, var definitivt en flopp. Nu är jag inte lika säker längre men det är inget spel som jag är intresserad av.

Sen är det ett väldigt naivt argument om ebayarna, skillnaden kommer bli minimala även där, det rör sig fortfarande om repetiva knapptryckningar så att klanka ner på wow och hylla AoC i det hänseendet är bara fel. Ända sättet att bli av med dessa är genom att låsa spelarna ännu mer, genom olika åtgärder.

Några bra åtgärder finns nog inte, kanske låsa spelet till hårdvaran (funkar nog några minuter innan ett ramaskri hörs), låsa ett account till en viss ip, dröjer nog ännu färre minuter innan ramaskriet hörs...

 

Sen att det är "An extensive story-driven single player adventure to start the game drawing you deep into the scheming, seduction, intrigue, and betrayal of Hyboria.", får mig bara att tänka på guildwars och hela det storyberättandet är bara dryg och något man kan spola ner i toaletten.

 

Jag får uppfattningen att det inte är repetivt i uppdragssynpunkt (när jag läser din post), och det är något jag har väldigt svårt att tro. Har man en uppdragsfunktion, så finns det sällan mer än:

1. Döda x antal fiender

2. skaffa x antal objekt genom att döda, eller plocka från t.ex. svampar

3. escortera en/flera person/er /döda en/flera person/er

4. en kedja av personer att prata med, som avslutas med att t.ex. döda någon.

 

Det är "vanliga" standard quests i de flesta MMORPG, väldigt svårt att hitta alternativ. Är fortfarande samma typ av quest oavsett ifall man ändrar miljön och personerna och vad man ska döda/samla eller vem ma ska prata med.

 

Sen finns det ju alltid några enstaka quest som är mer specifika, t.ex. wow fiska, laga mat, eller blanda drycker. Även om det till stor del handlar om att samla saker och sedan prata med rätt person där med.

 

Hundreds of unique quests for combat and crafting with extensive NPC interaction and voice acting, immersing you in the living world of King Conan.
det är en standart text som i stort står på alla av dagens och ja alla äldre mmorpgs som någonsin funnits :sleep:

EDIT: om man bortser från king of conan och tar [insert worldname] där istället.

 

Nu säger jag inte att warhammer skiljer sig speciellt mycket från detta, men poängen var som sagt att AoC inte heller kommer göra det, och att det är väldigt svårt för ett spel att göra det alls.

 

Men jag röstade iaf. på Warhammer online. Är en värld jag gillar som fd. warhammer spelare och att det verkar vara större variation i uppdraget än i wow, gillar de nya begreppen de infört public quests, och att ta över fiende borgar, och bygga upp sina befästningar där. Gillar tanken att förändringarna bli permanenta tills dess att de tar tillbaka borgen igen. Även om det är ett stort risktagande om det skulle vara ett obalancerat antal spelare mellan de båda sidorna. Jag gillade även variationen mellan raserna och de båda sidorna, speciellt att en ras har klasser som ingen annan ras har skilda utseenden osv. Inget mer gnome mage vs undead mage, istället blir det goblin shaman vs t ex. Empira (humans) Bright Wizard.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag är ganska så skeptisk till AoC faktiskt, tycker inte alls "combat" -systemet ser särskilt nyskapande ut, det är fortfarande "enbart spamma knappkombinationer" fast nu klickar du på piltangenterna istället för siffrorna, Gameplay filmerna jag sett hittils ser faktiskt ganska tråkiga ut imo.

 

Jag kommer nog att testa det men jag är skeptisk till att det kommer dra iväg mig från WoW.

 

Guild Wars 2 är jag faktiskt väldigt sugen på att se, jag gillade 1:an väldigt mycket det saknade dock ett bra PvE-endgame det blev alldeles för PvP fokuserat. Var ju lite synd att allt var instancerat också(ska dock ändras i 2:an) fast å andra sidan var questen betydligt mer intressanta än i [insert random mmo].

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Lite kul info för er som inte visste det.

R E Howard heter egentligen James Oliver Rigney, Jr.

Han är dock mest känd under en annan pseudonym: Robert Jordan.

...och Reagan O'Neal är även det samma herre.

B)

 

 

och angående röstningen?

Jag har redan förbokat Conan.

Jag har spelat aldeles för mycket warhammer i mina dar för att uppskatta cartooniseringen som de har gjort i online versionen. "dark gothic and evil" är ju inte direkt intrycket man fått av spelet.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Ni som har Age of Conan och har spelat det en stund nu får gärna dela med er av era tankar och åsikter. Jag har nämligen börjat bli lite mer intresserad av spelet. :3

awesome.

Fucking awesome >:D

 

 

Till min stora förvånng så flyter spelet helt ok på min gammla burk med 1 gig ram & ett radeon xt 1650 pro. Dock kör jag på lägsta grafikinställningarna & får endel problem med grafik som ladas in långsamt ibland. Men har man en bättre burk slipper man det.

Själva spelet är riktigt nice. Att höra min späda lilla tös skratta ondsint när hon får till en fatality och med en claymore-golfsving klipper huvudet av en fiende... helt i min smak.

 

Storyn är riktigt välgjord för ett mmo. så pass att man lätt fastnar i "Night Mode" och vill ta sig vidare i handlingen istället för att teama upp med andra.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Tja det är just grafikkravet som man oroar sig över. Nu spelar jag inte mycket PC-spel så jag har inga nyare att dra som exempel men WoW och Oblivion klarar burken min på högsta. Det är bara det att efter att ha läst runt en del så måste jag medge att jag är lite avskräckt. Fast alla "blitzpatchar" man har hört talas om kanske har ordnat en del?

 

edit: Kan tillägga att datorn har ett par år på nacken.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Lite kul info för er som inte visste det.

R E Howard heter egentligen James Oliver Rigney, Jr.

Han är dock mest känd under en annan pseudonym: Robert Jordan.

...och Reagan O'Neal är även det samma herre.

Um... Robert Ervin Howard?

 

Red.: Aha, nu ser jag att Jordan har skrivit Conan-böcker. Men det är inte han som är originalskaparen. :P

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Röstade inte på något av alternativen. Om jag nu ska spela något MMORPG så ska det vara gratis eller Final Fantasy XI, ska dock försöka med Anarchy Online nån gång snart (heh, köpte spelet och expansionen för 9kr :D). Har dock hört en hel bra saker om Age of Conan från både mina klasskompisar och diverse internet sidor, ogillar dock den råa västerländska designen (ja, jag är japan-skadad).

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Lite kul info för er som inte visste det.

R E Howard heter egentligen James Oliver Rigney, Jr.

Han är dock mest känd under en annan pseudonym: Robert Jordan.

...och Reagan O'Neal är även det samma herre.

Um... Robert Ervin Howard?

 

Red.: Aha, nu ser jag att Jordan har skrivit Conan-böcker. Men det är inte han som är originalskaparen. :P

 

Wut? :rolleyes:

Damn. Någon har skämtat mig aprillo.

Det har jag trott i 15 år nu typ XD

Blev informerad att det bara var ännu ett av hans pseudonymer.

 

"Jordan was one of several writers who have written new Conan the Barbarian stories."

Där ser man.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
 • Skapa nytt...