Hoppa till innehåll

Vi har nu en wiki! Kolla tråden!

zimeon

Häxans budfirma blir till fotograferad film

Rekommenderade inlägg

Det har sagts fram och tillbaka, och är lite gammalt redan, men det fanns ingen post här om det så.

 

Det ska bli en fotograferad film av Kiki. Jag är så pass ointresserad att jag inte orkar leta upp information, men här står det lite om det:

 

http://nlab.itmedia.co.jp/nl/articles/1304/24/news044.html

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Det får väl räknas som en filmatisering av böckerna, va?

 

Kul om det var en otecknad version av Ghiblifilmen. Inspelad i Sverige, så klart. B)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Det jag stör mig på är en sån oundviklig sak som att hon som ska spela Kiki är typ 16 bast. Det jag ser som grejen med Kiki är att hon åker ut på sin häxträning INNAN allt det här med könsmognad kommer in i bilden. Ska de nu ta någon poppis moe-tjejskådis så känns det sådär som att jomenvisst.

 

Men det är stor risk för att det bara är jag som surar som alltid.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Jag hoppas mest att den inte kommer att se ut som skit. Typ filmad som en billig TV-film, med opassande effekter och en 3DCG-katt. Men ja, opassande skådisar, som dessutom bara kan spela över i scener som alla är antingen löjliga eller melodramatiska, är väl också trist.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Håhå, Fūka Koshiba (bilden ovan) är mycket riktigt nyss fyllda 16 år, som zimeon sa.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Kommer förhoppningsvis att visas på svenska biografer under våren. Efter det, garanterat en release på DVD, kanske även Blu-ray.

 

Presskit PDF: http://217.198.155.211/~div/presskit-KIKIS%20EXPRESSBUD.pdf

Smålustigt dokument. Jag har svårt att tro att Kiki och Jiji är särskilt välkända, även om Ghibli-filmen har haft en (begränsad) biovisning, och boken är väl knappast heller nån säljare på Harry Potter-nivå. Kan det vara 1000 fans av animefilmen eller böckerna som skulle vara glada i en otecknad? 500? Det kan nog vara att den funkar bättre som barn- och familjefilm, fast det är väl inte så vanligt med asiatiska live action-filmer i den sektorn? Och så är det ju tur att de kommer att visa den textad för kulturpubliken. Det är säkert en bra film med betydelsefullt manus, snyggt foto, bra skådespeleri och realistiska specialeffekter... ;)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Såg att den här tråden inte riktigt fått ett avslut. Så fram med dammvippan även här och borsta av dammet. Vill ju höra om nån har sett filmen och vad ni tyckte om den. Själv såg jag den för ett tag sen och tyckte väl att den var okej, men inte mer. Söt och hyggligt välgjord men den skilde sig lite från Ghiblis version. Har man inte sett den så borde man nog kunna uppskatta den här. Speciellt om man är lite yngre såklart. 

Åsikter? :D

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Jag såg den för ett bra tag sedan och tyckte att den var godkänd men inte så mycket mer. Det mer positiva är väl att den här filmen ligger närmare den litterära förlagan. Om jag minns den rätt vill säga. Jag tyckte att det var lite märkligt att man hade fått till den visuella biten rätt bra förutom när det kom till Jiji som kändes som något som var hämtat ifrån en ofärdig FMV ifrån ett tv-spel. Jag upplevde att filmen var lite för "barnifierad" för min smak, något som jag aldrig upplevde Miyazakis film att vara. Filmen dök sedan upp i en svensk dubb och ett tag så lekte jag med tanken att se om den för att få höra den svenska dubben, men någon sådan självplågare är jag inte. ;P

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×