Hoppa till innehåll
Anime.se

Nya forumregler.


Anji Kishu
 Share

Rekommenderade inlägg

Bra om ni förtydligar vad ni ändrat på/lägger till.

Bara en tanke...

Såg inget nytt, eller snarare såg det ut som det borde/brukar göra.

 

Allt i darkred är nytt.

Allt i red är nytt fr. den 22 Oktober.

 

Användarvillkoren (kort utdrag)

 

Fastän administratörer och moderatorer på det här forumet försöker att ta bort eller ändra allt störande eller stötande material så fort som möjligt, är det omöjligt att gå igenom alla meddelanden. Vi vill därför meddela dig om att alla inlägg som skrivits på de här forumet uttrycker vad författaren tänker och tycker, och administratörer eller moderatorer skall inte stå till svars för det (förutom de meddelanden de själva skrivit naturligtvis).

 

Du har gått med på att inte posta något störande, stötande, vulgärt, hatiskt, hotande, sexuellt anspelande eller något annat material som kan tänkas bryta mot någon tillämplig lag. Om du bryter mot det här kan det leda till att du blir permanent avstängd från forumen (och din Internet Leverantör blir kontaktad). Ip adressen av alla meddelanden sparas för att stärka de här vilkoren. Du går med på att webmaster, administratör och moderatorer har rätt att ta bort, ändra, flytta eller stänga vilka inlägg som helst när som helst

 

1. Allmänna regler i forumet

 

A) Följ forumreglerna

För att få ett så trevligt forum som möjligt, är det bra om alla följer vissa enkla riktlinjer hur man uppför sig. Om man bryter mot dessa regler så blir man kontaktad via PM med titeln 'PM från [mod]'. Det innebär att du får en varning om inget annat anges i PM:et. Om du anser att du ej har brutit mot reglerna så skall du kontakta Thomas Dahlineller Daniel Freijomgående och skriva utförligt varför du inte skall ha en varning.

 

När en användare har fått två varningar så kommer nästa (alltså den tredje) varning att leda till att användaren blir avstängd utan förvarning. Avstängningen kan vara allt från två veckor (temporär) till permanent. Om den avstängda användaren skapar ett nytt konto under sin temporära avstängning, leder detta till en permanent avstängning.

Om ni anser att någon av moderatorerna har missbrukat eller missköt sig så skall detta inte uttryckas via inlägg. Har ni synpunkter ang. någon utav moderatorerna så ombeds ni att kontakta Thomas Dahlineller Daniel Freij via PM.

 

B) Visa respekt!

Behandla dina med- och motmänniskor med respekt. Alla har självklart rätt till sin egen åsikt. Men personangrepp, hets mot folkgrupp, provokationer och påhopp är ej accepterat och kan leda till att personen i fråga blir temporärt- eller permanent avstängd.

 

C) Vårda ditt språk

Håll ditt inlägg fritt från svordomar. Skriv med vanlig välformulerad svenska och inte med s.k. "chattspråk" och diverse slang. Kolla stavningen innan du postar ditt inlägg. Om ett inlägg anses vara alldeles för slarvigt skrivet så kommer inlägget att tas bort.

 

D) Ingen SPAM

Håll forumet reklamfritt.

 

E) Mata inte trollen

Personer som skriver inlägg bara för att provocera eller på annat sätt förstöra och jävlas med folk, brukar man kalla för "troll". Enda sättet att bli av med dem är att inte svara på deras inlägg och ignorera dem helt enkelt. M.a.o. mata inte trollen. Vi uppmanar er att ta kontakt med någon utav moderatorerna då det är deras uppgift att ta i tu med trollen.

 

F) Fansubs, DVD-rippar, Scanlations och annat olagligt

Posta inte länkar till webbsidor där man kan ladda hem piratkopierade filmer och serietidningar. Detta gäller även webbsidor som uppmanar till nedladdning alternativt erbjuder länkar till dylika webbsidor, fildelningsnätverk, hubbar och liknande. Anime.se's officiella policy är att inte tillhandahålla, uppmuntra eller underlätta nedladdning eller distrubition av piratkopierade filmer, TV-serier och serietidningar.

 

Att ställa frågor om vart man kan ladda ner fansubs får inte förekomma på anime.se. Detsamma gäller även scanslations. Vill du få reda på det så får du använda dig utav någon av de sökmotorer som finns på internet.

 

 

2. Innan du startar en ny tråd

 

A) Sök först!

Använd sökfunktionen för att kontrollera att det inte finns gamla trådar som behandlar samma ämne. Ifall ingen har skrivit i tråden på en lång tid betyder det inte att den är död. Finns det en existerande tråd som behandlar ämnet så kommer den senaste skapade tråden att bli låst och sedan bli borttagen.

 

B) Var sak har sin plats

Tänk efter före och placera din tråd i det forum där det passar bäst. Om tråden anses vara fel placerad så kommer den att flyttas av en moderator/administratör till ett mer lämpligt forum.

 

C) Skriv en vettig rubrik

Ge tråden en rubrik som beskriver ämnet. Rubriker som "Hjälp" och "Manga" är fullständigt värdelösa. Rubriker som enbart består av stora versaler eller med en överdriven mängd utropstecken/frågetecken får ej förekomma. När Du skriver en rubrik bör Du även se till att Du skriver med välformulerad svenska. Om rubriken ej anses vara vettig eller lämplig av en moderator/administratör så blir tråden låst eller eventuellt borttagen om inget annat anges.

 

D)Dubbelposta inte

Lägg inte samma inlägg i fler forum. Håll dig till det forum där inlägget passar bäst.

 

3. Innan du svarar på ett inlägg

 

A) Läs alla inlägg i den tråd du besvarar.

På så sätt vet du vad tråden handlar om och om den eventuellt har ändrat riktning.

 

B) Motivera.

När du skriver din åsikt om något se då till att du motiverar varför du tycker som du gör. Att enbart skriva 'den är fruktansvärt bra' eller 'den är så dålig' är alldeles för vagt och leder ingenstans. Dessa inlägg kommer att bli borttagna omedelbart. Försök att vara så utförlig som möjligt. Om du överhuvudtaget ej kan motivera varför du gillar eller ogillar något så skall du låta bli att svara.

 

C) Relevans

Är ditt inlägg intressant för andra än dina kompisar? Vänder det sig till fler än bara ett fåtal forummedlemmar? Om inte, använd PM istället. Eller stäm möte i chatten. Ett inlägg som bara innehåller en smiley eller ett "LOL" är heller inget som tillför diskussionen något. Även kortfattade svar som 'okej' eller 'jag instämmer' anses som ej relevant. Slutgiltigen är det upp till moderatorerna och administratörerna att avgöra vilka inlägg som skall kvar. Det betyder att ifall vi anser att något inlägg är ej relevant så kommer det att tas bort omedelbart.

 

D) Håll dig till ämnet.

Om du byter ämne, starta ny tråd istället.

 

4. Signaturer

 

A) Får innehålla upp till 2 länkar

B) Får inte innehålla bilder

C) Får inte innehålla reklam för varor eller tjänster

D) Får inte innehålla mer än tre rader text

E) Det slutgiltiga beslutet huruvuda en signatur är ok eller inte, ligger hos moderatorerna/administratörena.

 

5. Bra att veta

 

- Om du har frågor som rör länkar så ta och kolla igenom denna tråden innan: 'Bra Länkar att ha?'. Där hittar du även bra länker med information om anime- och mangaserier.

 

- Ifall du vill veta vart du kan köpa manga så kolla här: 'Var inhandlar jag manga? [Länkar]'.

 

 

- Här hittar du även en gloslista.

 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Bara en liten tanke, men gäller förbudet mot "fansubs" även lösa manus utan tillhörande video, dvs. textning man själv applicerar på egeninförskaffad video? När någon nämner ordet "fansub" är det främst sådana jag tänker på, inte de piratversioner som finns tillgängliga överallt på nätet nu.

 

Kanske bör förtydligas?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Scripts ja, engelska för manus. Jag är av åsikten att fansubs inte behöver inkludera video, och även enbart ett manus avsett som filmtextning kan gå under denna benämning.

 

Tycker bara att reglerna borde förtydligas där, så vi vet vad som egentligen gäller. Förbud mot att diskutera textning i allmänhet, eller förbud mot att diskutera piratkopior?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Scripts ja, engelska för manus. Jag är av åsikten att fansubs inte behöver inkludera video, och även enbart ett manus avsett som filmtextning kan gå under denna benämning.

 

Tycker bara att reglerna borde förtydligas där, så vi vet vad som egentligen gäller. Förbud mot att diskutera textning i allmänhet, eller förbud mot att diskutera piratkopior?

 

Det är tänkt att förbudet skall gälla videofiler (raw/rippar osv) där någon (grupp/privatperson) har lagt till textöversättning. Detsamma gäller scanlations. Skall förtydliga det snarast möjligt i reglerna.

 

Ett jobbigt tillfälle att vara lite färgblind :(

 

Vill du att jag skall kursivera texten? Säg till så tar jag tag i det samtidigt som jag förtydligar den regeln.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...