Hoppa till innehåll
Anime.se

Kaleido Star visas på Barnkanalen


Marcus
 Share

Rekommenderade inlägg

Barnkanalen kommer att från och med Torsdag 22 Mars visa anime. Serien blir denna gång Kaleido Star.

 

Och man visar ett nytt avsnitt 5 gånger i veckan, Måndag-Fredag klockan 16.00-16.30 och visar samtliga veckans avsnitt i repris på Lördagar från ca. 15.50-17.55

 

Så missar man något av veckans avsnitt kan man se det i repris på Lördagar.

 

Om serien sänds med Japanskt tal och Svensk sub vet jag inte, men eftersom dom sände Cardcaptor Sakura på så sätt finns det kanske en chans att även Kaleido Star visas "orörd"

 

SVT skriver följande om Kaleido Star på sin hemsida:

 

16.00 Bobster: Kaleido Star

 

Tecknad serie i cirkusmiljö om Sora, en japansk flicka som vill bli akrobat, reser till USA, kommer försent till sin audition men som ändå får chansen att uppträda. Om drömmar, besvikelser och hårt arbete för att nå till toppen. Regi: Sato Junichi.

 

För mer info se animenfo

 

http://www.animenfo.com/animetitle,1202,oxrwad,kaleido_star.html

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Cardcaptor Sakura började sändas efter utannonserat startdatum, och här börjar Kaleido Star sändas i princip utan annonserat startdatum över huvud taget. Enda sökträffen på "Kaleido Star" på svt.se är TV-tablån. ^_^;

 

Fast det kanske har sänts TV-reklam på Barnkanalen, vad vet jag?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Brukar aldrig titta på Barnkanalen men jag brukar kolla in deras tablå ibland för att se om det kommer någon anime framöver.

 

Blev minst sagt förvånad över att se ett namn på en serie som jag hört talas om. Jag gjorde lite eftersökningar och det visade sig vara animen med samma namn.

 

Tror nog inte att SVT har gjort så mycket reklam för den på Barnkanalen. Lite synd att man inte försöker lyfta fram detta lite bättre.

 

Tur att jag upptäckte det, nu finns det ju i alla fall en liten chans att någon mer än jag själv kan följa serien från början. ;)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag gjorde ett litet kollage som jag tänkte ladda upp på YouTube, men eftersom YouTube bestämt ska avbryta mina uppladdningar så fort de närmar sig målet så lägger jag bara upp avi-filen tills vidare.

 

Det är fem klipp från första avsnittet, först från en fansub/DVD-rip med japanskt tal och sedan motsvarande klipp från svenskdubben. Här, 56 MB (stor fil trots usel kvalitet -- måste nog vässa mencoder-skillzen).

 

Jag föredrar japanska Fool. ^_^;

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Hrmm ja vad ska man säga, jag har hört betydligt värre dubbningar åtminstone. Nu är man också väldigt van vid att anime ska ha japanskt tal så det blir en liten annorlunda upplevelse.

 

Det var allafall väldigt roligt att höra.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Som sagt, den är dubbad till svenska. Den har varit upp på tapeten redan innan Sakura började sändas, men det har varit hysch-pysch om den hela tiden. Helt otroligt att det inte ens säger till när det är fritt fram att säga något. SVT är lite kassa på att höra av sig.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Som sagt, den är dubbad till svenska. Den har varit upp på tapeten redan innan Sakura började sändas, men det har varit hysch-pysch om den hela tiden.

Attans att inte Kortfångerskan fick en svenskdubb. Det hade varit mer logiskt med tanke på målgrupper, åtminstone i original. Men SVT kanske tänker tvärtom än japanerna? :P

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Förresten så tror jag andra avsnittet var censurerat. Fool sa att de tre tjejerna skulle "släppa upp en drake" eller något sådant, men vad jag minns sa han i original att de borde ta ett bad tillsammans.

 

Så de går alltså samma väg som engelskdubbningen, till att ta bort Fools... öh... "tomfoolery". Förutsatt att "släppa upp en drake" inte är någon pervers eufemism jag inte är bekant med. :P

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

En sorglig sak gällande dubbningen är att det är alldeles för få personer inblandade. Ta publikvrålen som exempel, jag satt och lyssnade och kunde bara lägga märke till tre stycken olika röster (utöver orginalljudet som förövrigt var nedsänkt).

 

EDIT: En liten sak jag reagerade lite på nu är att varningsrepliken i början av varje avsnitt (ni vet det där olika personer säger till en att inte sitta för nära tv:n och kolla i ett väl belyst rum) tappat sin innebörd nu när hon bara säger "Hejsan allihopa, slå er ner så börjar Kaleido Star"...

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 6 months later...

Min lila syster på 9 år kollade, och eftersom jag visste redan då vad anime var så försökte jag uppmuntra henne med Kaleido star. Jag har sett kaleido star nu och tycker att det var bra från min egen upplevelse, men jag ser också hur presonerna i filmen visar skillnader, jämfört vad vi europerare gör... :blush: >:D

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...