Hoppa till innehåll
Anime.se

Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2


Blå
 Share

Rekommenderade inlägg

VugNJrEdC.png

 

Officiell hemsida: http://geass.jp/

Genre: Mecha, sci-fic

Produktion: Sunrise

Start datum: 6 April ~

 

Anime.se Anime Awards 2008:

 

tTfvWwMtl.pngzCwAlMwqd.pnglDfGlyAzM.pngluAGRxXtD.pngbWTActjbj.pngojrWCuaDe.pngtRqIhPFMJ.pngEOJnSyJua.pngFykhSlCfq.pngfVxxBqFvY.png

 

LÄS FÖRST:

Det är några månader kvar, men en uppladdning inför den kanske mest hetaste serien till våren är väl inte helt fel? Innan ni nu ger er på den här tråden vill jag bara ge er en varning, det kommer att spoilas en hel del i den här tråden om vad som hände i säsong 1. Så har ni inte sett den fortsätt inte att läsa, då jag kommer skriva lite om den i texten nedan. SLUT.

 

Code Geass var nog en av 06/07 bästa serie för många, inklusive mig. Den har nog allt vad man kan begära från den här sortens serie och den levererar på alla plan man kan tänka sig. Från animation till musik till storyn som nog är den tyngsta faktorn i det här fallet.

Ookouchi Ichirou mannen bakom storyn till CG är även med och skapar den till Shigofumi. Så om ni nu som sagt var gillade storyn rekommenderar jag att ni tar er en titt på Shigofumi när tillfälle ges.

 

Tycker man även om röstskådespelarna till Kallen och Lelouch så kan man även ta sig en titt på Spice and Wolf där man kan höra Jun Fukuyama (Lelouch) och Ami Koshimizu (Kallen) i huvudrollerna.

 

Mycket hände i den första säsongen och många delade åsikter har kommit upp om hur vida Suzaku som säger massa saker om hur fel det är att döda men har samtidigt tagit livet av sin egen far som är grunden till Japans fall. Eller hurvida det var rätt att döda Euphemia. Och vad är det för kontrakt som Lelouch gjorde med C.C? Vad ska han uppfylla för något?

 

Stort tryck blev det när man tog ett uppehåll till de två sista avsnitten 24/25. Där fick vi alla smaka på den härliga första cliffhangern och vi lämnades även med en i Stage 25. Ett skott ljud med svart ruta och den ihåg kommande bilden av Lelouch och Suzaku riktade mot varandra med pistoler höjda.

 

Den nya säsongen är sagt att starta ett år efter händelserna i grottan och tack vare en viss Meatrose som har uppdaterat oss om det senaste i den tidigare Code Geass-tråden så finns det lite annat smått och gott att ta in. Bland annat att nästa säsong kommer innehålla mer romans och att en ny Knightmare ska presenteras. Sen kanske en av de absolut roligaste nyheterna:

 

Info från DVD-magasinet

 

aIIIvZini.jpg

Have you...

 

 

dRdRvwbFL.jpg

Have you...have you finally come here...Rollo?

 

 

KKnncpXNo.jpg

The young man's name is...

 

 

 

HRmrFQXHu.jpg

The young man's name is... Rollo Lamperouge

 

Den sista blicken är förhoppningsvis väldigt talande för hur Rollo's karaktär kommer att vara.

 

Ett nytt DVD-magasin är sagt att komma ut den 25:e januari. I den så ska det finnas en trialer för säsong 2 och säkert lite annat smått och gott.

 

Längtar ni lika mycket som jag?

 

 

 

Säsong ett recap i bildformat

 

Stage 1: The Day the Evil was Born

UpIZxUZNr.png

"I got the power!!"

 

Stage 2: The Awakening of the White Knight

azARhntde.png

Lancelot gör storstilad entré.

 

Stage 3: A Lying Classmate

AwKGexJPd.png

"Min kära bror, dags att säga adjö"

 

Stage 4: The Name is Zero

NJndPFXOs.png

Zero visar sig för världen.

 

Stage 5: The Princess And The Witch

DKrxEpoAl.png

Det regnar rosa.

 

Stage 6: The Stolen Mask

hCyPaqhGp.png

En liten katt är på väg att avslöja var Zero är.

 

Stage 7: Destroy Cornelia

GMWWdOaLT.png

"Du gör nog bäst i att låta mig gå C.C."

 

Stage 8: The Order of the Black Knights

BoBSthele.png

"Även du är ett barn till kejsaren!"

 

Stage 9: Refrain

LtIIUsUMp.png

"Gör ditt bästa Kallen."

 

Stage 10: The Crimson Lotus Dances

cetMSadcN.png

"Vet du varför snön är vit? Det är för den har glömt bort vilken färg den en gång hade."

 

Stage 11: Narita Battle

SsiyJSZKE.png

"Jag säger det bara en gång.... tack..."

 

Stage 12: Emissary From Kyoto

KRevUhbyc.png

Zero är påväg att skaffa mer förstärkning.

 

Stage 13: Shirley and Gunpoint

CMUdQdNWq.png

"Har vi verkligen valt rätt väg?"

 

Stage 14: Geass Versus Geass

vPMPzExwA.png

Mao gör entré för att skapa oreda.

 

Stage 15: Acclaiming Mao

RahRoiwHy.png

Lelouch påväg att lura Mao.

 

Stage 16: Captured Nunnally

tOxOmarwX.png

Lelouch hittar en öppning att använda sin Geass på Mao.

 

Stage 17: Knight

EixAPyvIG.png

Suzaku avslöjas som Lancelot's pilot för världen.

 

Stage 18: Orders to Kururugi Suzaku

ZJFJMNrss.png

"Dags för oss att dö Zero!"

 

Stage 19: God`s Island

IYSmyBMjU.png

V.V släpps lös.

 

Stage 20: Kyuushuu War

WlFNEBnLh.png

Troligen en scen vi inte kommer få se igen.

 

Stage 21: School Festival Announcement!

nhrNbIPTz.png

R.I.P pizza.

 

Stage 22: Bloodstained Euphie

XnfEUyLnj.png

Euphie hatar japaner...

 

Stage 23: At Least With Sorrow

SuerMSLPj.png

"We have a pink princess down."

 

Stage 24: The Collapsing Stage

tTBvijfzB.png

Cornelia Li Britannia bjuder upp sin bror på dans.

 

Stage 25: Zero

rNwzHMXeY.png

Den härliga sista bilden i Code Geass: Lelouch of the Rebellion.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 510
  • Skapad
  • Senaste svaret

Toppskribenter i detta ämne

Toppskribenter i detta ämne

Jag kör friskt på att den som läser och inte sett s.1 får skylla sig själv!

 

Jag har fått känslan av att Rollo kommer vara som Shinn i gundam seed destiny, en karaktär man bara vill se dödad eller försvinna. Iofs så är Suzaku lite av den personen också i Code geass s.1.

Men en av dem bör ju ha dött, och denne någon lär ju inte vara Lelouch. En tanke är ju att nån av dem hamnar i coma eller liknande. f.ö. så vill jag veta mer om vad som hänt med c.c då hon är nog en av dem animefigurer jag uppskattar mest.

 

Sen något jag misstänker är att det minst blir ytterligare en säsong till, på det onda och det goda (är en magkänsla jag har för tillfället, kan iofs vara pizzan jag åt innan idag som känns lite grann också...)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Allt jag vid denna tidpunkt önskar mig för R2 är att den håller samma höga klass som originalet, samt att C.C. inte är död (hemska tanke). C.C. var med avstånd min favoritfigur i R1 och att se henne sjunka mot havsbotten i stage 25 var värre än Suzaku/Lelouch/Kallen-cliffhangern.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Long painful wait crits you for 10 000 hp.

 

Jodå... visst ser man fram emot fortsättningen. Jag skulle ljuga om jag hävdade något annat. :blush:

 

Jag har lugnat ner mig med uppdateringarna om den kommande säsongen av en specifik anledning. Dubbla bud har börjat dyka upp från vad som verkar vara olika officiella källor varpå jag numera tar det som inte är "ärke-officiellt" med en nypa salt... trots att det kanske är någon från produktionen som uttalar sig om ditten och datten. Officiella uttalanden från Sunrise kan man ju ändå kunna lita på, och av vad jag hittills har läst så har jag svårt att tro att någon annan serie kommer lyckas utmanövrera CG:R2 på min extas-lista under det nya året. Men... sådant kan man aldrig veta på förhand, och risken är ju att jag hoppas på för mycket vilket brukar fungera som den raka vägen till besvikelse. Jag chillar lite och håller mig till små-lurkande. ;)

 

Nåja, det ska bli intressant att se vad som händer nu i april. Såvitt jag vet har man fortfarande inte har satt något datum för när serien ska börja, men det viskas om den sjätte april. Men... då lär det väl vara fritt fram att snacka om säsong 1 utan att behöva gömma texten under hide-tag?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Men... då lär det väl vara fritt fram att snacka om säsong 1 utan att behöva gömma texten under hide-tag?

 

Det är tanken med min varning högst upp. Har man inte sett första säsongen som jag skriver där bör man inte fortsätta att läsa i den här tråden heller.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

De där kläderna var ju riktigt snygga på henne. C.C är ju självklart en av de starkaste karakärerna i serien och skulle vara en stor förlust. MEN. Jag skulle faktist kunna leva med det om hon inte hade en lika stor roll i R2.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Och så denna C.C.-favoritism. Jag förstår den inte. Visst, schysst karaktärsdesign, och det är inte så jag avskyr henne, men jag tycker hon är för underutvecklad för att kunna bli någons favorit. (Fast då har hon ju en kulröv.)

 

Och just för att hon är underutvecklad kan jag inte se att hon skulle vara död. Det hade helt enkelt varit för dumt. De måste ju utforska hennes karaktär. Och Lelouch lever, för hela hans vendetta mot konungen är ofärdig, och kopplingen mellan C.C. och Lelouchs mor, spökdrottning Marianne, är ju outforskad. Och lever Lelouch lever nog hans lillasyster (fastän kanske försvunnen), annars kommer han ju bli så fjantig (och riskerar att tappa en facett av sin karaktär -- fast kärleken till lillasystern KAN ersättas med kärlek till C.C...). Och Suzaku lever, för han är ju inte heller färdig. Han måste göra bot för sitt fadersmord, och detta genom att "förbättra systemet inifrån".

 

Så jag tror fan alla lever. :| Fast de kanske inte är med igen förrän längre in i serien.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Stålröven är bara en av många anledningar till att jag favoriserar C.C. Just att hennes historia är underutvecklad gör henne till ett allmänt mysterium, vilket i kombination med det fantastiska håret och allmän söthet ger henne många billiga poäng. Jag vet att hennes roll inte är särskilt djup, ungefär som Ryuk i Death Note, men ibland krävs det inte mer.

 

Med detta inte sagt att resten av historien betyder mindre, även jag ser fram emot en eskalation av upproret och vad som av det komma kan. En förhoppning från min sida är att det skärs ner på skolan och de andra elevernas roll, de roade mig inte särskilt mycket i R1 och skulle kännas än mer malplacerade nu.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Ja jag tror också att alla lever. Dels på grund av samma resonemang som Sceleris precis förde, men även på grund av information. Visst, man har inte gått ut och sagt att "de lever", men lägger man ihop 2 och 2 ett gäng gånger så är det svårt att komma fram till något annat.

 

Sedan är även jag inne på ett liknande C.C.-spår som Sceleris, även om jag troligtvis hyser lite varmare känslor för alien-tösen än vad han gör än så länge. Jag tycker också att jag vet "för lite" om henne som person för att fästa mig allt för mycket vid henne som karaktär (även om jag verkligen gillar hennes ytliga aspekter såsom utseende, röst och hur hon för sig).

 

Egentligen vet vi knappt någonting om henne, men R2 kommer säkerligen råda bot på detta. Det finns en väldig massa hål att fylla. Undrar om säsong 2 blir den sista? Jag har alltid utgått ifrån det, men är inte längre så säker.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Undrar om säsong 2 blir den sista? Jag har alltid utgått ifrån det, men är inte längre så säker.

 

Mycket beror på om man kan behålla den spänning som man hade i R1 och om det kommer finnas något mer att berätta efter R2 är slut. Klart man inte har något emot mer om det visar sig att det håller för fler uppföljare, men att köra på allt för länge på samma spår är inte heller bra och jag vill helst gärna ändå se en slags avslutning.

 

En förhoppning från min sida är att det skärs ner på skolan och de andra elevernas roll, de roade mig inte särskilt mycket i R1 och skulle kännas än mer malplacerade nu.

 

Nja, de tillförde lite till historian om att tex Lelouch och Nunnally bode där och att Ashford kände till deras bakgrund. Shirleys del av historian har vi nog inte heller sett det sista av.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

På tal om C.C., jag undrar över en sak; hennes namn. Vad är meningen med att man inte får höra det rakt ut under säsong ett? Kommer det ha en mindre eller en större betydelse i nästa säsong? Man blir ju lämnad i mörkret angående C.C.s förflutna och lite nyfiken, antagligen får vi se lite mer ingående av hennes historia i säsong två.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Det är just därför CC måste få leva vidare. I need to know her name so I can call her my bitch. Nä men seriöst, jag hoppas inte att någon av de som var med i säsong ett försvinner till tvåan. Jag tycker de resonemang som lagts fram för att detta skulle vara fallet låter förnuftiga dessutom. Men jag är av typen 'time will tell'. Kul att spekulera men det ändrar ingenting. Oftast brukar jag retas av serier som lämnar mig med för många frågor men i Code Geass fall kändes det nästan bättre. Det skapade mystik och spänning inför andra säsongen. Lite det som är charmen med serien över lag. Den här nya karaktären Rollo är jag dock skeptisk till. Hoppas CC lär honom ett och annat ;)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Min första tanke när jag läste om Rollo var också "jag är sjukt skeptisk", och på vissa plan är jag det än idag. Det finns dock ett flertal sätt som han kan användas på som gynnar serien. Sedan finns det naturligtvis ett flertal sätt på vilka han kan komma att dra ner serien... det återstår att se.

 

Något som i mina ögon skulle vara negativt vore om han "tog för mycket plats". Det här är Lelouch's serie, och eftersom han är min favoritkaraktär (alla serier inräknat) så skulle jag bli sur om Rollo agerade Zero (om han nu kommer göra det alls) under en för stor del av serien.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Haha, det här är inte direkt relaterat till R2, men ta en titt på denna sida där Bandai låter ett par av de engelska röstskådisarna leka "gissa mitt namn" med besökarna. Terrorist A for president. ;)

 

Klicka för att spela... när ljudfilen har spelat klart läggs nästa klipp fram automatiskt, så det är bara att klicka igen när "ettan blir en tvåa" och så vidare.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Hmm... den femtonde mars i Osaka och den sextonde mars i Tokyo kommer det hållas ett 60 minuter långt Geass-event av något slag. Fukuyama Jun närvarar bland annat, och de som närvarar får ta del av en förhandsvisning av första episoden i R2. Det här är alltså säkert minst en månad innan seriestarten, och det skulle inte förvåna mig en sekund om någon liten illbatting smugglar in en kamera.

 

Nåja, det går att vinna biljetter till spektaklet, men jag skulle bli förvånad om det ingick flygbiljetter Arlanda --> Tokyo. ^^

 

Slänger med en liten bonus:

 

Alla (tror jag) av de R2-relaterade karaktärsskisserna som jag har sett so far

Scan10003.jpg

 

suzakunewlook.jpg

 

Scan10004.jpg

 

Lulusnewlook.jpg

 

CCnewlook.jpg

 

The lack of Kallen... disturbs me

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

I heart.gif Meatrose.

 

Tackar för den informationen. Men dålig stil med att inte kunna bekosta en flygresa Arlanda -> Tokyo, tycker jag man borde kunna kräva av dom. >:D

 

F.ö la jag upp en bildrecap på första säsongen för den som är intresserad.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

The lack of Kallen... disturbs me

Varken Lelouch eller Suzaku blev ihjälskjuten... KALLEN blev! icon_mad.gif

 

Mjo...

 

Click!

... en kille som utgav sig för att vara en nära vän till Fukuyama Jun och som hävdade att han hade kommit över ett manus dök upp på nätet i höstas och hävdade att så var fallet. :(

 

Jag har mycket svårt att tro på honom, men som sagt... the lack of Kallen is disturbing.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Sådär då... vi får troligtvis vänta en dag eller två innan vi får se trailern för säsong 2, men bilder har redan dykt upp. Jag kunde inte hålla mig borta från dem, så jag lägger upp dem här under hide-tags.

 

Bilder från trailern

CEPSvbfhe.jpg

Marianne - att vi kommer få veta mer om henne är ju inte det minsta konstigt

 

HKEJrUKQX.jpg

Suzaku - eller den sjunde knekten av 12 i "Knight of Rounds" (som uppenbarligen är ännu en jättereferens till King Arthur)

 

YDrqvONUG.jpg

Britannia's Most wanted-lista, och de stoltserar med vilka som har arresterats.

 

TqcGSNKde.jpg

 

CReuhNbLD.jpg

Britannia sitter vid makten, men läget är uppenbarligen inte helt under kontroll.

 

dTBZXMDWC.jpg

 

Rollo Lamperouge - ja, han har Ashford-uniform på sig.

 

dfTDzSvEx.jpg

Och skolan är ju mycket riktigt i bruk... men det är väl inte så konstigt eftersom upproret uppenbarligen krossades, om än tillfälligt.

 

DTtjAiBhu.jpg

Jag tror att detta är en ny karaktär, och jag tror att han är kines.

 

QJDxvybxx.jpg

Kyssen kommer få en förklaring, precis som Sunrise gick ut och sade för en tid sedan. Det ser dessutom ut som att de flesta spekulationer stämmer; det utfördes inte av någon romantisk anledning, utan bar på en funktion.

 

vaBRdZWju.jpg

*host* - don't ask... men hon är med i R2 i varje fall.

 

NDvsLsWQU.jpg

Jag kan visserligen tänka mig att Kallen inte har något hem att återvända till eftersom hennes "andra jag" uppdagades i och med slutet av det första upproret. Jobbar hon som kasino-flicka?

 

cihAyAXZu.jpg

Jodå, det ser ut att vara Lelouch som hon pratar med.

 

yFEwwPKjN.jpg

Lelouch flyttar vit kung, och med tanke på att symboliken som användes i säsong 1 - Lelouch=svart kung - kan vi förvänta oss att detta symboliserar en ny approach?

 

Nåja, de fyra huvudrollerna är alla närvarande i varje fall. Det ska bli kul att få se själva trailern.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Japp, det verkar på något sätt som att utgångsläget är "liknande". Det finns däremot en mängd frågetecken, och jag tror säkert att man kommer ha något av en "wtf"-känsla i början.

 

Lelouch's permanenta Geass... vart blev den av? Har han, som han lovade, lärt sig hantera den? Har han blivit av med sin Geass? Har den utvecklats till ett nytt stadie?

 

Nunnally... hur kan Lelouch agera så lugnt när Nunnally fortfarande är borta? Det har snackats mycket om minnesförlust, men jag tycker det låter risigt.

 

Hur kan Lelouch gå i skolan? Visst... Suzaku kan inte gå i skolan längre eftersom han är med i "Knight of Rounds" - den elitstyrka som tar order direkt från kejsaren och som jobbar runt om i hela världen - men att knalla runt som vanligt i det öppna känns ändå lite riskabelt. Vi får väl se vad som händer med Shirley-sitationen också.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share


×
×
  • Skapa nytt...