Hoppa till innehåll
Anime.se

Episodisk Anime?


Space Cowboy
 Share

Rekommenderade inlägg

Hej alla senseis och senpais där ute!
Jag har en kompis jag kollar animeserier med men hans arbetstimmar är sådana att vi inte hinner ses så ofta. Så jag undrar om man kunde få några rekommendationer på lite mer episodiska stand alone serier där man kan ett eller ett par avsnitt i taget utan att genast behöva hoppa till nästa för att få storyn p.g.a. cliffhanger eller fighter som tar en evighet ect. 
Alla rekomendationer uppskattas. :)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Allting Slice of Life. De är upplagda så att varje avsnitt är stand alone, vilket fungerar väldigt bra med ett pressat schema. Det består mestadels av humorserie och en del moe dock så actionserier är inte så vanliga i genren. Några exempel:

 

Azumanga Daioh - En av många "randomness lulz" serier som med riktigt udda humor och karaktärer måla ett porträtt likt inget annat.

 

Dashi Koukousei no Nichijou - En mindre moe-eccentric serie som istället följer en kompiskrets med killar och deras upptåg.

 

Gekkan Shoujou Nozaki-kun - Sakuras kärleksbekännelse till Nozaki blir missförstått som en önskan att bli hans manga-assistent. Uddare scenarion och karaktärer får man leta efter.

 

Kill Me Baby - Yasunas bäste vän Sonya är en lönnmördare, men bara hon vet om det. Vad händer när straight man i en fars är en lönnmördare? Massvis med trollning, förstås!

 

Kiniro Mosaic - Japanska Shinobu har en så kallad "homestay"-period hos Alice i England. Ett år senare flyttar Alice till Shinobu för att lära sig allt om Japan. Kulturkrock med charm.

 

Nichijou - Randomness i kvadrat. Eller vad sägs om ett rådjur som brottas med rektorn? Eller en robothusa som är uppdragbar?

 

Non Non Biyori - En lugn och harmonisk serie om livet på landet. 90's kids och byabor kan relatera. Andra stannar för Nyanpasu.

 

Seitokai Yakuindomo - Vad gör man om elevrådet är de som har det snuskigaste tankarna? För de som gillar sexuella puns och anmärkningar.

 • Uppröstad 2
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Serier med låg tonvikt på kontinuitet:

 • Mästerdetektiven Conan: 800+ avsnitt plus filmer, av oftast fristående episoder där Conan, en 17-åring fångad i en 7-årings kropp, löser olika mordmysterier. Då och då är det dock dubbelavsnitt eller avsnitt i följetong. Mysterieserie med lite humor och romantik.
 • Lupin III: 200+ avsnitt plus filmer, om mästertjuven Lupin III. 70-/80-talsmysteriekomedi? (Har inte sett så mycket av det.)
 • City Hunter: 120+ avsnitt plus filmer, om Ryo Saeba, en sorts stadsbaserad legosoldat som gör allt mot betalning; oftast livvakts- eller utredningsarbete, oftast under kontrakt till vackra damer. 80-talsactionkomedi.
 • Gintama: Snart 300+ avsnitt (plus ett par filmer) med hysteriskt rolig komedi, om ett Japan som blev invaderat av utomjordingar i samurajåldern, och en avdankad samuraj som driver en allt-i-allo-firma. Har några följetonger ibland, ibland väldigt allvarliga (med långa shônen-strider), men oftast bara knäpp och rolig.

 

Men det finns förstås kortare.

 • Mushishi: älskad, hyllad serie om ett Japan där en uråldrig form av liv, mushi, ibland ställer till med övernaturliga problem för människor, och serien följer kringresande mushiforskaren Ginko som undersöker olika sådana problem. Jag har bara sett några avsnitt, men jag tror att det är typ 1 fall/2 avsnitt. Långsam, seriös mysterieserie.
 • Aria (the Animation, the Natural, the Origination): livsnjutarserie om en liten grupp unga kvinnliga gondoljärer i framtidens Mars. De glider runt och visar Nya Venedig för sina kunder, och visar hur man uppskattar och finner det vackra i sin vardag för oss.
 • Cowboy Bebop: en fantastiskt välskriven sciencefiction-serie om en grupp prisjägare ombord rymdskeppet Bebop. Det går en röd tråd genom hela serien, men mycket av det är fristående avsnitt. Det är också väldigt omväxlande: vissa avsnitt är komiska, andra skräckbetonade, andra actiontunga, andra filosofiska.
 • Apropå filosofiska, Kino no Tabi: kort serie om Kino, som tillsammans med en talande motorcykel(!) reser runt i en värld inte helt olik vår egen -- men extremt olik vår egen -- för att besöka och observera olika stadsstater. Varje stad har någon egenhet som utforskar mänskligt beteende.
 • Uppröstad 3
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag rekommenderar verkligen Cowboy Bebop i det här ämnet precis som Sceleris nämnde både för att den är en väldigt bra serie och episodisk.

 

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex är rätt så episodisk om jag minns rätt. Det handlar om

Makoto Kusanagi och hennes män i avdelningen Section 9 som jobbar med speciella fall (oftast cyber attacker eller liknande) i framtida Japan. Serien innehåller mycket tekniksnack som kan vara avskräckande för de som inte är insatta eller intresserade. Ser man förbi det så har man en välgjord serie som både har action men som också tar upp en del filosofiska och moraliska frågor. Mot slutet så hör avsnitten lite mer ihop men det borde nog inte vara något problem. Det finns dessutom två säsonger och några filmer om ni skulle bli sålda på serien.  

 

Golgo 13 är också episodisk och handlar om världens främsta lönnmördare. Om du har en miljon dollar och verkligen vill se en person död så är det Duke Togo som du ska ringa. Han är professionell med stort p och dödar bara dem som han måste döda för att nå sitt mål eller om han själv är i fara. Du får aldrig höra hans inre monologer och hans pokerface avslöjar inget så du vet aldrig riktigt hur han ska gå tillväga fören han utför sitt dåd. Det är en actionserie men minst lika mycket thriller, det är ingen direkt handling i serien men vissa avsnitt har mer handling än andra.

 

Death Parade handlar om en bartender vid namn Decim som har i uppdrag att döma de som har dött om de ska hamna i himmelen eller helvetet. Även den är episodisk med vissa knytningar mellan avsnitten och mot slutet hänger avsnitten ihop lite mer än tidigare. 

 • Uppröstad 1
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

 • 2 weeks later...

Kino no Tabi och Mushishi är verkligen härliga.

 

Jag vill slå ett slag för dessa:

 

Bartender handlar om en bartender som lyssnar på sina kunders livsproblem och erbjuder dem lösningen i form av en välvald drink. Härlig pianomusik.

 

Space Dandy handlar om en misslyckad rymdbesättning som råkar ut för knasiga rymdproblem. Mer åt Lupin-hållet än Cowboy Bebop. Mycket rymdanimationsglädje, det vill säga varje rymdavsnitt kan se lite individuellt ut.

 

The Tatami Galaxy har en övergripande handling, men varje avsnitt är fristående. Grym serie. Bör ses.

 

Jinrui wa Suitai Shimashita / Humanity has declined, komediserie om ... tja. Talande bröd och maniska féer.

Lucky star

 

Sen finns det ju en hel rad av korta skämtserier med avsnitt på några minuter. Fireball Charming, Aiura Crab Jobs, Senyuu, etc.

 • Uppröstad 1
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gintama - Rolig random anime med härligt färgstarka karaktärer. Jätte bra anime att bara hoppa in och kolla några avsnitt och skratta som en tok!

_https://www.youtube.com/watch?v=6x7_1GJ3F8w&list=PL0BgTLCbdalOABOTeVvPmB-xuSngqPpCo&index=7
Denna scenen är från ett av de senare avsnitten men man får ändå en känsla av dess humor. Kan själv inte räkna hur många gånger jag sett om klippet x) 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
 • Skapa nytt...