Hoppa till innehåll
Anime.se

Ouran High School Host Club


TheFluff
 Share

Rekommenderade inlägg

Vad som hellst av CLAMP :S

Förutom Chobits då, har inte sett Tsubasa Chronicle så den kan jag inte säga om den är shoujo eller inte men jag tror det är en shounen.

 

Tsubasa Chronicle funderar jag på att skaffa, kanske lite OT men är den nåt att ha? :)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Tsubasa är väl typ...ok... som anime men mangan är faktiskt snäppet vassare. Så jag rekommenderar den istället. Jag håller just på att översätta volym 2 för Manga Mania och första kapitlet (66 sidor) börjar i nr 6 eller 7...minns inte exakt.

 

Tsubasa-filmen skulle ju komma på svenska i år så du kan ju hyra den hos en videobutik och se om du gillar animationsstilen?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Svenska utgåvor av vanliga filmer mm brukar ju ha både norsk, svensk, finsk, engelsk och ibland fransk text så vitt jag minns. Jag har aldrig sett en svensk animeutgåva, därför undrade jag.... :rolleyes:

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag gillade inte mangan så mycket. Eller rättare sagt: Jag gillar idén, den är lysande, men berättelsen blev så rörig i mangan. Det var som att sitta och läsa vid en diskokula: omöjligt att koncentrera sej. Såg ett avsnitt av animen och den var mycket mer lättittad så jag kör nog på den istället. Tyvärr krockar den med Air Gear med 10 minuter vilket känns typiskt.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Har sett dom 6 första episoderna av Ouran nu och jag måste säga att den är väldigt rolig, jag var inte så positiv efter dom två första episoderna men sedan så tyckte jag den vart riktigt bra. Animationen är verkligen lysande den är nog bland dom vackraste jag har sett sedan Haibane Renmei.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 2 weeks later...

Riktigt rolig serie måste jag säga.

Den driver verkligen med hela bi-shounen delen av anime på ett bra sätt.

Jag har sett upp till avsnitt 5 hittills och kan inte annat säga att jag gillar den skarpt.

 

Inte för att jag inte kan gissa hur serien kommer sluta men jag hoppas att den fortsätter vara lika roliga hela vägen ut och inte grenar av åt något konstigt håll (man vet aldrig).

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Inte för att skrämma dig Skatan Milla men avsnitt 8 var dock ganska allvarligt, men givetvis så var det fortfarande massor av roliga skämt. Dock så känns det som om serien börjar minska ner på shounen ai skämten, nu är det snarare en "alla älskar Haruhi" serie.

 

Har nog aldrig sett en serie gjort sånna här skämt förut, trodde knappt man fick det i Japan.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

OT sent på kvällen:

 

Har nog aldrig sett en serie gjort sånna här skämt förut, trodde knappt man fick det i Japan.

Det är väl mer något svenskt att man tabubelägger det hela och kategoriskt undviker att ta upp nationalsocialism annat än två gånger i grundskolan.

Ta sedan Tyskland där det inte är något märkvärdigt att driva med det. Det finns en sketchserie som går varje vecka där de har en ständigt återkommande del om Hitlers ungdom där han framstår som en total byfåne. Det är kul, vem bryr sig.

 

Japan är sedan långt från Europa och har inte alls samma förhållande till det hela som andra länder som var direkt iblandade eller befann sig nära. På Comiketerna förekommer det rätt ofta att du ser cosplay i hemmagjorda tyska WW2 uniformer. Är de som gör det nazister? Knappast, det är för att de är snygga. Om man vill gå ett steg längre så har dessutom svastikan kvar sin ursprungliga betydelse där. Även om buddhismen använder den vänstervridna (den högervridna är vanligast inom hinduismen). Sen finns det massivt med fanart som har WW2 tema.

 

Så för att sammanfatta. Big deal. Det är inget märkvärdigt utan bara ett komiskt sätt att få dem att framstå som militanta feminister (av att dömma bilden, har inte kollat på serien själv).

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jodå visst är det en scen som skämtar med feminister, en riktigt rolig sådan enligt min smak.

 

Det var absolut inte så att jag tog illa vid mig av scenen, det var bara det att jag har aldrig sett något nazist skämt i en anime förut så jag trodde inte det var ett särskillt populärt ämne i Japan. Om du tror att jag tar illa vid mig av sådana skämt så kan du kolla mitt inlägg i AMV tråden jag gjorde för nån timme sen.

 

Länkade bilden för att jag tyckte den var rolig och ganska annorlunda mot dom vanliga anime skämten, inte av någon annan anledning.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.
 Share

×
×
  • Skapa nytt...