Hoppa till innehåll
Anime.se

31 dagar i animens tecken (2011)


Sceleris
 Share

Rekommenderade inlägg

Ni verkade tycka om fjolårets tråd, så vi kör igen, med 31 nya spännande ämnen!

 

Först, regeln: Man får bara posta om ämnet under den dag som ämnet gäller. Postar du om gammalt ämne efter ett nytt har presenterats, så kommer det du skrev att raderas! Varför det? Jag vill helt enkelt att varje dag på forumet ska kännas speciell. Om det är något ämne som ni missar, så kanske ni kommer att få en chans att diskutera det igen -- eller så är ni varmt välkomna att skapa ett nytt ämne. :happy: (Detta gäller också om det är någon som vill starta en mangaversion i mangaforumet. Initiativ uppmuntras!)

 

Vi börjar med en lättboll, som man säger i Amerikatt:

 

Dag 1: Hur ser du på anime?

Sitter du med din laptop i knät, sjunker du ned i TV-soffan eller är du på språng med en bärbar videospelare? Plockar du fram öl och chips, saké och Pocky eller vatten och selleri? Ser du till att samla ihop hela animeklubben, eller är du ensamvargen? Beskriv hur du bäst tittar på japansk tecknad film!

 

Årets frågor:

Spoiler
Dag 1: Hur ser du på anime?

Dag 2: Fortsättning följer!

Dag 3: Vad är det bästa som du inte har sett?

Dag 4: "I'm too old for this shit!" Kommer du någonsin att växa ur anime?

Dag 5: Om du skulle få jobba med anime, i vilken arbetsroll skulle det vara?

Dag 6: "Den som väntar på något gott..." Vad ser du fram emot mest av allt just nu?

Dag 7: Har du någonsin helt ändrat åsikt efter halva vägen?

Dag 8: "Alla talar svenska!" Finns det någon anime som du verkligen skulle vilja höra svenskdubbad?

Dag 9: Posta något roligt!

Dag 10: "Nära skjuter ingen hare." Anime som försöker vara smart eller annorlunda men misslyckas.

Dag 11: Cosplay! Om du dräktlekte, vem skulle du klä ut dig till?

Dag 12: Vad är det bästa i animeväg som du har sett i år?

Dag 13: Hur mycket måste man se?

Dag 14: Berätta om en anime som "är så dålig att den blir bra"!

Dag 15: Vilken animegenre eller vilket innehåll tycker du har försummats på sistone?

Dag 16: Favorit i repris: Ta upp en gammal fråga!

Dag 17: Sportanime!

Dag 18: Finns det något animerelaterat som du skulle vilja göra i Japan?

Dag 19: Inte ens min pappa slog mig: Animerepliker!

Dag 20: Hur ofta ser du om en favoritanime?

Dag 21: Vilken är din favoritröstskådespelare just nu?

Dag 22: "Filmen är bättre." När nyversionen slår originalet!

Dag 23: Ingen är perfekt: om du fick ändra en sak med en anime du älskar, vad skulle det då vara?

Dag 24: "Spoiler Alert!" Vad tycker du om avslöjanden?

Dag 25: Animemusikvideor!

Dag 26: Prylar och sånt: är det något som du vill att tomten ska stoppa i din strumpa i år?

Dag 27: "Those awful Normals..." Om du skulle tvinga en vän som inte vanligtvis ser anime att se något, vad skulle det då vara?

Dag 28: Vilket gammalt (äldre än 1990) animeverk borde alla se, och varför?

Dag 29: Om du fick sätta en anime på bästa sändningstid på en stor svensk TV-kanal, vilken skulle det vara och varför?

Dag 30: Hitta på ett eget ämne!

Dag 31: Happy Halloween! Skräckbilder och feedback!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Ensamvarg, såvida inte jag har någon polare över med samma intresse, då händer det att man visar lite olika saker. Nästan enbart framför datorn, händer att jag ser på TVn ibland och då lägger jag mig i sängen. Om det förtärs något under tittandet är det nog mest bara en tillfällighet. Däremot har jag väl plockat fram popcorn vid någon längre film.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Kollar nästan alltid ensam, har jag planerat att titta flera avsnitt i rad kopplar jag gärna in projektorn och lägger mig i soffa. Annars blir det nästan alltid att man sitter framför datorn och har irc/webläsaren igång på andra skärmen samtidigt.

Jag äter alla mina måltider framför datorn, så då blir det naturligt att äta medans man kollar anime också. Godis och sånt tar ändå slut så sjukt snabbt om jag inte är upptagen med att spela eller dylikt så det är ingen idé.

Om jag redan har sett serien i fråga kan jag ha den som bakgrundsljud medans jag städar/diskar/lagar mat och bara kolla på skärmen sporadiskt.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Oftast ensam framför datorn med nåt tilltugg om möjligt, annars är det vatten som gäller när man blir törstig, snurrar också en penna mellan fingrarna ibland, dock inte till den grad då man fokuserar på det, bara så att fingrarna har nåt att göra medan man tittar.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Antingen använder jag min gamla trogna 26"-TV eller på min stationära dator med 21"-skärm. Brukar ofta göra i ordning något att äta och/eller dricka innan jag sätter mig och tittar, fast inget som kräver mer koncentration än sträck-ut-handen-och-ät/drick. I det stora hela spelar det dock ingen större roll HUR jag tittar på anime; mer viktigt är VAD jag tittar på.

 

Föredrar för övrigt 22-minuterslånga avsnitt framför filmer. Lättare att se så länge man känner för istället för att behöva dedikera en längre tid från början.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Föredrar att slänga mig i soffan med kaffe och vad som helst ätbart och köra enorma animemaraton. Tyvärr tillåter inte hund, barn och fru detta allt för ofta så då blir det instängd på kontoret hemma framför datorn.

 

Kan även känna för att dela fantastiska filmupplevelser med någon, men hustru och vänner är inte så upphetsade över nya Evangelion filmerna så då blir det jag och hunden.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Ensam är stark. Med fler människor bredvid känns det svårare koncentrera på vad jag faktiskt tittar på (om andra inte är lika intresserade som jag). Om det bara är enstaka avsnitt jag ska kika på så gör jag inte i ordning något förutom vatten eller måltid, men längre perioder kräver (oftast) snacks och dricka. Jag använder min 30"-TV som en andra monitor och gluttar oftast tecknat på den, beroende på vad jag tittar på sitter jag antingen på datorstolen eller ligger i sängen.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Ensam framför datorn, oftast.

En gång i veckan (när skolor är öppna), så kollar jag anime i Mangakai Huddinge (3 avsnitt av en serie, följt av tre av en annan, oftast. Madoka och Outlaw Star, för tillfället).

Ibland kan det hända att jag glor på anime hos en kompis (framför deras dator).

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Kollar nästan alltid ensam på min 40 tums led tv och Blu-ray och vhs och min stationära dator

lugnast att titta själv(och allt götta är mitt typ chips dip cola godis och mat listan

kan göras lång. vi får väl se hur länge fåtöljen håller för detta ätande

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Det skulle bära mig också emot att se animé på datorn, om min dator var en Dragon 32. Nu är det en riktig dator, så det går utmärkt att sitta vid skrivbordet och titta. Lyssna går däremot inte lika bra, eftersom Koss tillverkar skithörlurar som går sönder av att stoppas in i uttaget.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Oftast tittar jag ensam på animé framför datorn men har tittat på några filmer med en kompis med samma intresse och då har det blivit på antingen min eller hans TV. Har försökt att titta på animé på TV men eftersom jag inte har datorn och TV:n i samma rum så behöver jag antingen en lång kabel från datorn till TV:n eller köpa en media-spelare. Jag har ju ett Xbox360 och ps3 men de har en tendens att inte gilla mkv-filer.

 

Vatten och kaffe är väl det jag dricker mest av när jag tittar på animé, och om jag är hungrig en macka eller två. Väldigt sällan äter jag "riktig" mat när jag tittar på något då jag känner att jag inte kan fokusera 100% på det jag tittar på.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Det skulle bära mig också emot att se animé på datorn, om min dator var en Dragon 32. Nu är det en riktig dator, så det går utmärkt att sitta vid skrivbordet och titta. Lyssna går däremot inte lika bra, eftersom Koss tillverkar skithörlurar som går sönder av att stoppas in i uttaget.

 

Min dator må vara en Dragon 32 (Någon som vill köpa? En hundring bara!) men min teve är i alla fall inte en plasma med inbyggd tvåtaktsmotor från sent 90-tal.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Ensamtittare är legio, och jag är en av er. Mitt animétittande är för det mesta en aktivitet helt invävd i min vardag, så jag har inga fasta tider eller platser -- det kan bli svårt att arrangera tandemvisningar när jag föredrar att se saker på impuls.

 

Det mesta ser jag vid datorn på en 24" skärm, men eftersom jag har så dålig koncentrationsförmåga brukar jag inte kunna se ett helt animéavsnitt åt gången, om det inte är särskilt bra och jag gör en medveten ansträngning att inte titta bort. Då kan jag också slå på stort med något gott till, som en stor fruktsallad. Det mesta jag ser är dock inte så särskilt bra; sådant kan jag därför se på min netbookdator (10") eller på en portabel mediaspelare om jag åker buss eller liknande, inte sällan käkande frukost eller något annat mål.

 

Filmer -- långfilmer och längre OVA:er -- vill jag dock alltid behandla med den respekt de (eventuellt) förtjänar, och se dem i en filmsoffa på en film-TV med filmljud. Och det är därför jag ser så få av dem.

 

Nu över till...

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Dag 2: Fortsättning följer!

Finns det någon anime som du tycker har avslutats korrekt, men som du ändå skulle vilja se en fortsättning på? När tycker du att man ska hålla sig från att "väcka den björn som sover", och när är det okej?

 

Kom ihåg: inlägg om dag 1 kommer hädanefter att raderas!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

En serie som genast dyker upp i huvudet är Great Teacher Onizuka, hade gärna sett en fortsättning på denna enligt mig ypperliga serie. Dock tror jag inte det skulle bli bra om de gjorde fortsättningen nu utan det hade fått vara från samma tid som originalet.

Annars tycker jag nog att man ska låta slut vara slut, om man inte räknar med alla serier baserade på mangas som de hittar på egna slut för att kunna avsluta animen. (Men det räknar jag inte som att serien har avslutats korrekt)

Det finns ju förstås de serier som borde slutat tidigare än vad de gjort, ett perfekt exempel är Death Note:

Som borde avslutats med L's död i avsnitt 25
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Animéhistorien har fler serier som inte borde ha fått en fortsättning eller uppföljare än serier som avbröts utan att ha förtjänat det. De flesta uppföljare är en skymf mot sin förlaga, och trots att jag gillar Z Gundam önskar jag att originalet hade fått kvarstå som en perfekt avrundad serie som bara kom och sedan försvann, precis som jag önskar att Madonna hade lagt musiken på hyllan efter första albumet.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

hm, visserligen finns det de men i de flesta fall är det lika bra att låta det ligga. Jag vill minnas att jag gärna ville att Kaiji (då jag såg det vilket var långt innan s2 kom i bilden) skulle fortsätta längre. Visserligen blev det så men ja. Ett gott tecken om man vill ha mer av något men ja jo, nog bäst att låta bli i de flesta fallen.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Dag 2: Fortsättning följer!

Finns det någon anime som du tycker har avslutats korrekt, men som du ändå skulle vilja se en fortsättning på? När tycker du att man ska hålla sig från att "väcka den björn som sover", och när är det okej?

 

Kom ihåg: inlägg om dag 1 kommer hädanefter att raderas!

 

Jadu, Rideback var jag riktigt nöjd med, och skulle vilja se mer av, men den går ju inte precis att starta igen om man inte ändrar story helt, och då blir det inte samma sak.

Om en serie har avslutats korrekt så går den ju inte att dra igång igen på ett bra sätt enligt mig, det man blev kär i från början försvinner troligen.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Hade faktiskt en dröm där jag ombads spela in en uppföljare till School Days med levande skådespelare. Det var någon form av Thelma&Louise möter Baise-moi och beställaren var Roger Corman!

 

 

School Days hade ett mycket bra slut, men en animevariant av min dröm, varför inte????

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag har tänkt fram och tillbaka på Lucky Star. Å ena sidan vill jag inte veta av en uppföljare, för jag är skeptisk mot om de verkligen kan göra den rättvisa och fixa till någon bra Kagami/Konata-kontinuitet (och dubben dyker väl inte upp förrän ett år senare, om den kommer alls), men samtidigt inser jag att det förmodligen är oundvikligt att de förr eller senare återupplivar serien, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nyfiken. Mangan fortsätter ju efter animen, så nog har de saker att animera, men blir det som K-ON eller Hidamari Sketch med gullegullet uppskruvat till max kan jag nästan vara utan.

 

Eller så kan de ge rättigheterna till Disney så får de göra en högbudgetfilm av det. DET skulle vara något att se fram emot.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Bokura ga ita slutade mitt i historien ungefär halvvägs genom mangaoriginalet så där finns massor av material som måste tas till vara.

 

Legenden om galaxens hjältar var lite kort...

 

Framför allt vill jag se fortsättningar på serier som slutade med en världsomvälvande förändring. Skurken är död, protagonisten valde tjej B, världen är räddad... kanske. Små "Vad hände sedan?"-klipp må besvara ett fåtal frågor men väcker samtidigt ett sug efter att få se resten av världen ur vilken de är utdrag.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Nja egentligen inte, visst kan jag känna direkt jag är klar med något att det skulle vara trevligt att veta lite mer även fast det var bra och fick ett värdigt avslut. Men. Jag kommer kort därpå på att det avslutet var bra just för att det satte punkt på historien och för att min upplevelse aldrig kommer att bli påverkad av annat än den ursprungliga serien/filmen. Visst gillar jag uppföljare men ett verk står på egna ben och får ett klart avslut är att föredra.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.
 Share

×
×
  • Skapa nytt...