Hoppa till innehåll
Anime.se

Rekommenderade inlägg

bIDhpPGlg.jpg

Key: http://key.visualarts.gr.jp
Clannad, serie: http://www.bs-i.co.jp/clannad/
Clannad, film: http://www.clannad-movie.jp/

Anime.se Anime Awards 2008 (Kyoto Animations TV-serie):

gHyuLkJMt.pnguoQanqHow.pngHwXGZzOlk.pngTAvWuAEKP.pngXSnZMADvB.pngZAUJtWtXq.pngPFoDhCnoA.pngiTxgODuJl.pngWhINfltBp.png

Clannad kom ut 24/7 2004 och är Keys tredje spel (eller gängets fjärde om man räknar med ONE). Utmärkande är dels själva längden som antagligen är bland de längsta, samt att spelet helt saknade pornografiskt material (något som fick en del Key fans att höja ett eller två ögonbryn). Det senare "åtgärdades" genom fandiscen Tomoyo After.

Clannad handlar först och främst om Tomoya Okazaki. Han har nyss börjat tredje året på gymnasiet och är utled på tillvaron och avskyr staden han bor i. Han är av andra klassad som ett störande moment och skolkar stora delar av dagarna. Inte för att det alltid var så. Tidigare var han med i skolans basketklubb, något han tyckte bra om och dessutom hade begåvning för.

Under hans barndom råkade hans familj ut för en bilolycka där hans mor omkom. Svårast tog hans far, Naoyuki, det som till följd av chocken hamnade i ett alkohol och spelberoende. Dessutom blev Tomoyas och hans förhållande uruselt efter detta med ständiga gräl och konflikter. En kväll när de hade ett av sina otaliga gräl så slutade detta med att Naoyuki slängde Tomoya i väggen med följden att hans ena arm gick ur led så illa att Tomoya efter det inte längre kunde lyfta armen över axelhöjd, och därmed var det slut med basketen.

Efter denna händelse blev förhållandet dem emellan lite bättre och de kunde leva i samma hus, men med en relation av typen främlingar som är artiga mot varandra. Hursomhelst var följden av att Tomoya inte längre kunde hålla på med basket den att han blev likgiltig för det mesta och började tycka illa om staden han bor i.


FcBhXuuXZ.jpg


En morgon i april i början av det nya läsåret (i Japan börjar läsåret i april) när han i vanlig ordning var sen till skolan ser han en flicka som stirrar på körbärsträden. Hon heter Nagisa och det visar sig att hon av någon anledning ska börja tredje året för andra gången. De hamnar i ett samtal och börjar pratas vid. Denna bekantskap kommer förändra Tomoya mer än vad han trodde var möjligt.


Clannad har som de andra spelen av Key ett genomgående tema, familjer, som de onekligen lyckas omsätta väl. Det täcks in väldigt många typer av familjerelationer. Allt från familjen man inte har, familjen man växer upp i, relationer mellan syskon, andra personers familjerelationer, familjer man av olika anledningar blir en del av och den nya egna familjen. Som kuriosa kan nämnas att Clannad just betyder familj på gaeliska.

Clannad kan sägas bestå av två delar. Den första delen utspelar sig ungefär en månad i början av läsåret på skolan. Det finns flera olika berättelser om lika många olika personer där kärnan handlar om någon form av relation mellan personen och någon i eller med sin familj. Till skillnad från Keys tidigare spel så är den stora merparten av dessa betydligt mer jordnära och saknar med några undantag helt övernaturliga inslag. så gott som alla slutar med att de genom sin relation med Tomoya på något sätt tar sig ur en låst situation eller får lite hjälp med att övervinna något som hindrar dem från att ta sig vidare.

Den andra delen, kallas 'After Story', är en fortsättning på Nagisas berättelse och handlar om deras vardag. Hur Tomoya gradvis blir mer mogen i takt med att han blir äldre och hur han börjar ta mer ansvar och att han mer och mer värdesätter sin relation med Nagisa i takt med att den fördjupas och hur han bygger upp sin tillvaro på just denna.


ybHdvoxyI.jpg


I spelet, de flesta i början men även några i 'After Story', dyker ibland några drömliknande sekvenser upp. Det framgår inte vem som upplever dessa, om det är verklighet eller om det är en dröm. Dessa handlar om en pojke som 'vaknar till' i en konstgjord kropp i en värld helt tom på liv. Sånär som på en flicka. Han befinner sig först i vad han tror vara hennes hus. Hon har förmågan att förändra och sammanfoga skrot och skräp till vad hon vill. Hon visas aldrig och dessa sekvenser saknar helt röstpålägg (PC versionen av Clannad saknade förvissa röster helt - men PS2 versionen hade inga röster för dessa delar). I takt med besöken till denna postapokalyptiska värld får man veta mer och mer om henne, för att i slutet av After Story se allt falla på plats. Och slut i Keys världar är nödvändigtvis inte alltid goda...


Det ska komma två animerade projekt på Clannad. Dels en serie av Kyoto Animation och en långfilm av Toei. Personligen tror jag just att denna kombination är det enda sättet att tackla svårigheten med att omsätta Clannad i det mediumet. Längden, den stora mängden olika berättelser och 'After Story' gör det i princip omöjligt att få med allt. Men jag misstänker att serien kommer fokusera sig på första delen och att filmen mest kommer täcka upp 'After Story'-delen.

ueEEeEWVL.jpg


Personer
Clannad har fruktansvärt många personer och jag ska väl nämna att jag utelämnade en hel del, delvis på grund av spoilrskäl.


glOLTIftb.jpg
Tomoya Okazaki
岡崎朋也
Redan nämnt en hel del om tidigare.

fMpUUCUUj.jpg
Nagisa Furukawa
古河渚
Hon har av en viss anledning varit tvungen att gå om tredje året en gång till. Hon är rätt blyg och tystlåten av sig men ändå bestämd när hon väl vill något. Av någon obeskrivlig anledning dras Nagisa och Tomoya till varandra nästan direkt efter att de träffas första gången utana tt någon av dem egentligen märker att det händer. Hon är väldigt intresserad av teater och fast besluten att starta en egen teaterklubb. Berättelsen hon vill spela upp är en saga hon tror sig ha hört som liten. Denna handlar om en flicka helt ensam i en värld där ingen annan finns...

jdWFHgUam.jpg
Yohei Sunohara
春原陽平
Yohei går i samma klass som Tomoya och har ännu sämre rykte än Tomoya. Han kom in på skolan genom att vara riktigt bra på fotboll och bor i ett studentboende. En dag råkade han dock komma i bråk med några andra i fotbollsklubben vilket slutade med att han blev utslängd. Därefter gick det mesta utför. Yohei är den person som Tomoya umgås mest med och de sitter i Yoheis rum och gör mest ingenting fram till småtimmarna. Helgalen i hiphop. Yohei är också bland de absolut mest roliga rollfigurer som någonsin gjorts. Han har ett brett spektrum av absurda miner och ljud (får han en ny röstskådespelare i animen åker någon på stryk) i kombination med en god portion otur att alltid råka illa ut och tjäna som retobjekt/slagpåse åt Kyo.

ONnHEvOyp.jpg
Kyo Fujibayashi
藤林杏
Äldre syster av Fujibayashi-tvillingarna. Hon går för tillfället i en parallellklass till Tomoya. Året innan gick hon, Tomoya och Yohei i samma klass. Hon har tagit hand om en övergiven vildsvinskulting. Till skillnad från de flesta andra känner hon Tomoya rätt bra och tycker ganska bra om honom och kommer ofta över till hans klass dels för att prata med honom, men framförallt för att se till så att ingen retas med Ryo. Hon är något våldsam vilket Yohei får erfara. Gång på gång. hon tar lite halvallvarligt på sin uppgift som klassrepresentant.

bSvIWZUcc.jpg
Ryo Fujibayashi
藤林椋
Den yngre av tvillingarna. Hon är klassreprenentant i Tomoyas klass och till det yttre raka motsatsen till sin syster. Hon är tystlåten och blyg. Men som Nagisa envis när hon tar sig samman. Hon är väldigt intresserad av spådom och brukar spå andra på skolan. Hennes spådomar brukar också slå in, om än på ett annat sätt än vad man kan tro. Till skillnad från sin syster bör hon inte släppas in i ett kök.

JeZRqRkrD.jpg
Tomoyo Sakagami
坂上智代
Tomoyo har nyligen växlat till Tomoyas skola. Det går rykten om att hon varit inblandad i flera bråk. Hon går i tvåan men behandlar inte Tomoya och Yohei på det sättet personer i en lägre klass behandlar dem i en högre. Hon är väldigt begåvad i skolan och har som mål att bli elevrådsordförande. Det visar sig också att ryktena om att hon är väldigt slagkraftig är sanna, men bara om hon tvingas.

brEbRPiwg.jpg
Kotomi Ichinose
一ノ瀬ことみ
En lite egendomlig tjej som håller till i biblioteket. Biblioteket tjänar mest som läsplats eftersom hon redan läst alla böcker där. Hon är en av landets toppstudenter. Och dessutom ganska egendomlig (läs "key-ig"). Det visar sig senare att hon har en tragisk historia bakom sig.

zerYnTqmN.jpg
Fuko Ibuki
伊吹風子
Hon går i ettan och är helt klart den mest besynnerliga personen i Clannad. Hon håller hela tiden på att tälja sjöstjärnor av trä som hon ger bort till olika personer så att de ska komma på hennes systers bröllop. Hon har en viss tendens att drömma bort sig totalt då och då vilket Tomoya utnyttjar för att roa sig med. Allt från att stoppa sugrör i näsan till att byta ut aktuell sjöstjärna mot något annat, t ex Yohei.

TSbzagORl.jpg
Yukine Miyazawa
宮沢有紀寧
Hon brukar oftast sitta i ett tidigare arkiv där hon nu bedriver någon form av cafe för den som känner till det. Hon får ofta besök av diverse skadade hårda gängmedlemmar. Hon har också en bok med lite konstiga trollformler som hon säger tillsammans med Tomoya och Yohei.

fMViPtWwE.jpg
Sanae Furukawa
古河早苗
Nagisas mor. Bedriver tillsammans med Nagisas far, Akio, ett bageri. Hon är något emotionell och naiv och experimenterar fram olika bakverk som ingen normal person ens skulle komma på att äta (lite som Akikos sylt, men utan narkotisk effekt). Men samtidigt kan hon när det väl behövs vara ett stort stöd och handla väldigt logiskt.

cdKLLGQhf.jpg
Akio Furukawa
古河秋生
Nagisas far. Lika ungdomlig som Sanae och roar sig med att spela baseboll med ungarna i kvarteret. Sysslade med teater innan Nagisa föddes. Kedjeröker och kan som Yohei och Sanae vara bland de roligare personerna. Väldigt fäst vid Nagisa och finner stort nöje i att retas med Tomoya. Men kan liksom Sanae, när situationen väl är sådan, göra det som behövs.

PaHJKetei.jpg
Mei Sunohara
春原芽衣
Yoheis lillasyster på 14 år. Hon är väldigt mogen för sin ålder och väldigt bekymrad för hur hennes bror har det. Till den grad att hon skolkar, åker den långa vägen själv för att våldgästa och se till att han sköter sig.

GijzzHjKv.jpg
Misae Sagura
相楽美佐枝
Hon har hand om studentboendet där Yohei bor. Tidigare elev på samma skola och elevrådsordförande ett år.

sqVSXamea.jpg
Kouko Ibuki
伊吹公子
Fukos storasyster. Var Nagisas konstlärarinna när hon gick i ettan varefter hon slutade.


UEjaQfFjD.jpg


Antar att det vore lite överflödigt att nämna att jag gillar Clannad...
Jag är ändå lite skeptisk till om Clannad överhuvudtaget går att omsätta bra som anime. I alla fall ska det bli roligt att se.


xgnffN.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 243
  • Skapad
  • Senaste svaret

Toppskribenter i detta ämne

Toppskribenter i detta ämne

För den som undrar så var den speciella informationen som skulle komma idag nästan helt orelevant, den handlade om att att man kunde få en speciell DVD med textlösa versioner av Clannads OP och ED om man har köpt alla Kanon DVDer. Enda som kan vara kul att veta är att sista dagen för detta är den 10nde september, vilket är runt samma tidpunkt som Kanons promotion DVD kom förra året så allt verkar peka på att Clannad börjar gå i höst.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Som jag uppfattat det så är filmen tre olika historier, uppfattat det som romans, men kan ha mycket fel här. Sen TV-serien har jag uppfattat som skol romans. Men har inte kollat upp så mycket om dem, så kan ha helt fel. Så nån som är mer insatt får gärna förklara vad serien kommer att handla om.

 

Edit: såg trailern igen, och kom fram till att med lite godvilja så kanske man kan få in fighting genren också :P även om jag tvivlar på det (vorde dock trevligt, länge sedan man såg en ordentlig fighting serie)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Dom fick in lite av fighting genren i Mais scenario i Kanon så varför inte, beror på hur mycket av Tomoyo och Sunoharas dagliga slagsmål dom kommer ha med :)

 

Så alla vet det från början, Clannad är ganska olikt Kanon.

 

Angående vad serien kommer handla om så kan jag inte säga så mycket eftersom jag inte har kommit allt för långt i spelet än, jag litar på att DB fyller på om jag missar nått. Av det jag har sett så är det en romans/drama/komedi, början fokuserar allafall väldigt mycket på humor och pga just tidigare nämnda Sunohara så är det ett av dom roligaste spelen jag har spelat.

 

Det finns även med en del övernaturliga moment som en alternativ post-apokalyptisk värld etc.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Om du ska fortsätta med Clannad så har du precis som mig en lång speltid framför dig, Clannad innehåller över 100000 rader text och är ett av dom längsta bishoujo spelen.

 

Ett tips som jag har fått är att vara noggrann och analytisk när man läser 幻想世界 styckena, allt är nödvändigtvis inte som det står att det är.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Hmm, jag får se om jag ska fortsätta med det. Det som är största problemet är att jag har knappt lärt mig kanji(lärt oss ett fåtal) så det känns inte speciellt lönt för mig och fortsätta. Jag väntar till serien och när jag sedan har avslutat min kurs i Sverige så kanske jag drar igenom spelet.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Då kan jag tänka mig att det kan bli irriterande att spela, Clannad har om man jämför med andra spel ett relativt simpelt språk men det är fortfarande så gott som ett måste att man kan en del kanji. Att sitta och slå upp majoriteten skulle ta en evighet förstår jag.

 

Men du ska lycka till om du bestämmer dig att försöka mer, det är ett mycket bra sätt att lära sig kanji om inte annat.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Man kunde ju önska att det startades någon seriös översättningsgrupp för bishoujo spel. Finns ju så grymt många fansubbare idag, men bara lite småprojekt för bishoujo i princip. Må så vara att det tar längre tid och är svårare att översätta, men om man tänker på det jobb som många fansubbare gör så är det inte så särskilt mycket ändå.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Då kan jag tänka mig att det kan bli irriterande att spela, Clannad har om man jämför med andra spel ett relativt simpelt språk men det är fortfarande så gott som ett måste att man kan en del kanji. Att sitta och slå upp majoriteten skulle ta en evighet förstår jag.

 

Men du ska lycka till om du bestämmer dig att försöka mer, det är ett mycket bra sätt att lära sig kanji om inte annat.

 

 

Jo, jag har just nu äckligt många veckor av semester så jag sitter 3 timmar per dag och pluggar en hel del kanji. Jag hade tänkt mig att sätta mig ner med Clannad och testa på om ett par veckor igen för att se om det här med svårigheten inom Kanji har släppt lite.

 

Spelet verkar som sagt hur bra som helst och är väldigt sugen på att fortsätta!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Man kunde ju önska att det startades någon seriös översättningsgrupp för bishoujo spel. Finns ju så grymt många fansubbare idag, men bara lite småprojekt för bishoujo i princip. Må så vara att det tar längre tid och är svårare att översätta, men om man tänker på det jobb som många fansubbare gör så är det inte så särskilt mycket ändå.

 

Mycket svårare att sätta in text i ett spel än att lägga till text i anime. Sen så e det saken att ett spel släpps och är till salu dirket, dvs att alla japaner som vill spela det måste köpa det. Men med anime så får dom tillgång till 80% gratis när det visas på tv.

Vet inte om du förstår vad jag menar, men att någon subbar ett spel hjälper inte ägarna av spelet något. men att en anime serie subbas öppnar en marknad för serien i västvärlden.

 

* January 22, 2007 - Project announcement!

* January 23, 2007 - Switched from spreadsheets to Kepago files

* January 29, 2007 - Development website posted

* February 5, 2007

o zefgame joins the だんご大家族 club :3

o New screenshots at the development website!

* February 9, 2007 - We've hit the 20% translation mark! Thank you everyone for your support!

* February 24, 2007 - Translation now stands at 25%. ;)

 

Intressant hur snabbt dom går frammåt

 

Fortsätter dom i samma tempo så borde dom ligga på ~50% nu :3

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Mycket svårare att sätta in text i ett spel än att lägga till text i anime. Sen så e det saken att ett spel släpps och är till salu dirket, dvs att alla japaner som vill spela det måste köpa det. Men med anime så får dom tillgång till 80% gratis när det visas på tv.

Vet inte om du förstår vad jag menar, men att någon subbar ett spel hjälper inte ägarna av spelet något. men att en anime serie subbas öppnar en marknad för serien i västvärlden.

 

Japaner laddar nog också ner spel ska du se. :>

 

Alltså, att någon gör en patch ideélt för ett japanskt spel skadar inte utgivarna det minsta, och det är verkligen ingen som säger att man ska ladda ner spelet sen bara för att det kommit en patch. Man kan beställa spelet och sedan patcha det. Sen hur många som gör det är en annan femma, men försäljningen lär ju öka något i vilket fall.

 

Och sen är det självklart svårare att sätta in text i ett spel ja, men fortfarande inte något som folk med kunskaper inom området skulle ha några större problem med. Men sen är det olika programmeringssätt som tillverkarna använt för att texten så vissa spel är svårare än andra att lägga till eget skript för.

 

Det största problemet är att det blir så mycket enmansprojekt som ofta aldrig blir klara för det tar så lång tid och är så mycket jobb för den enda personen. Ta tex projektet kring Shuffle!, dom är 100% klara med översättningen och nästan helt klara med editeringen, men tack vare att en person i deras lilla grupp har flyttat till Japan och sen inte varit online på hur länge som helst så har inte projektet rört sig på typ 4 månader.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Nu tycker jag vi håller oss runt ämnet Clannad eller vad säger ni pojkar?

Börjat spela lite mer på det nu och är hur mysigt som helst. Har fixat en sak som översätter lite kanji m.m(Tack JockeII :) ) så nu lär man sig lite mer kanji samtidigt som man spelar detta underbara spel! :D

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Sitter desperat och försöker få Nagisas bra slut, har väl spelat om spelet 5 gånger nu och fått "Bad end" varje gång (Bad end = kommer till titel-skärmen utan förvarning)...

 

Känns lite frustrerande, Clannad är väldigt oförlåtande med valen man gör. Andra spel brukar åtminstonde kunna förlåta om man gör något val fel medans i Clannad verkar det betyda "Bad end" på en gång. Vägrar också spela med guide eftersom jag inte vill spoila spelets upplägg.

 

Har även börjat fundera på om Nagisas scenario är låst innan man har spelat dom andras.

 

Satou-kun: Antar att det är AGTH och Atlas du pratar om? Brukar själv köra med dom för att snabbt slå upp ord jag inte kan, fast AGTH fungerar inte på alla spel tex Lost Child, Da Capo och Kanon.

 

Edit: "fast AGTH fungerar inte på alla spel tex Lost Child, Da Capo och Kanon" Får ta tillbaka detta, bara man har rätt adress och patch så fungerar det utmärkt...

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Satou-kun: Antar att det är AGTH och Atlas du pratar om? Brukar själv köra med dom för att snabbt slå upp ord jag inte kan, fast AGTH fungerar inte på alla spel tex Lost Child, Da Capo och Kanon.

 

Helt rätt, tycker det fungerar helt okej! Visst man förstår inte 100% men det hjälper en att förstå mer i alla fall vilket jag uppskattar mycket. Men jag använder det först och främst till att lära mig kanji så jag ser detta rätt seriöst för min del. Men självklart avnjuter man spelet samtidigt.

 

Ungefär hur lång tid har det tagit och spela igenom spelet för dig och vad tycker du hittills om det?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 1 month later...

Brukar vanligtvis skriva lite om spelen jag har spelat i bishoujo spel tråden, men nu när det finns en Clannad tråd så kan jag lika gärna utnyttja den. Egentligen vart jag klar med spelet i helgen, men nu har det fått sjunka in lite.

 

Som första punkt kan jag säga att jag fullt förstår DBs skepsis till att göra en serie av den, det finns en hel del anledningar varför:

 

Det är för långt

Antagligen det längsta bishoujo spelet, det har tagit mig nästan två månader att spela igenom med max en dags paus någongång ibland.

 

Många scenarion kräver en romantisk historia

Dom flesta scenarion kräver helt enkelt en romantisk inblandning mellan Tomoya och motsvarande flicka. I vissa fall kanske man kan komma undan med att göra om deras relation till vänner, men tex ett scenario har ett triangeldrama som grund och då fungerar det helt enkelt inte.

 

Karaktärer har olika roller

I många scenarion har karaktärerna helt olika roller som skulle motsätta sig om man försöker göra en historia av dom.

 

Detta är dock bara dom minsta problemen, det finns flera som är betydligt allvarligare men som jag inte kan ta upp utan att avslöja för mycket. Den enda lösningen jag kan se är att Kyoani gör som med Higurashi animen och delar upp den i scenarion som börjar om efter varje slut, det skulle allafall fungera bättre även om problemet med längden fortfarande återstår.

 

Den självklara frågan är givetvis "är Clannad bättre än Air och Kanon", i min mening så är svaret ett klar "ja". Clannad är dock annorlunda, medans Kanon och Air inte hade mycket till humor så är Clannad fruktansvärt roligt, antagligen det roligaste jag har spelat. Sunohara är en av dom roligaste och mest korkade bi-karaktärerna jag har stött på, alla som går på att man har sovit i hundra år och blir väckt av en cyborg kan inte vara allt för smart. Sen så har han även ett mycket kul ansiktsuttryck för när han blir chockad eller livrädd, jag låter bilden tala för sig själv.

 

t_5qqV3x.png

Clannad har även en mer välskriven story som fler antagligen kommer kunna relatera till speciellt om man är mellan 20-30 år gammal, för min del träffade den mycket bra. Givetvis så har Clannad även stunder som är mycket sorgliga, jag vet speciellt tre scenarion som var bland det värsta jag har sett. Så ja den här punkten slår även den Kanon och Air.

 

Nu återstår det bara att se vad Kyoani kan hitta på och jag hoppas verkligen inte att dom klantar bort det.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Tycker det saknades lite info för de som ännu inte är fullt så insatta, så jag fyller på.

 

Filmen görs denna gången av Toei Animations och kommer ut nu i höst, den 15 september. Förmodligen hamnar den på biograferna först. Har vi otur så blir det som med Fullmetal Alchemist-filmen och vi får inte se ToeiAnis film förrän i början av nästa år.

 

TV-serien görs överaskande nog av Kyoto Animations. För att vara riktigt ärlig så är jag inte speciellt ställd över detta (läs mer nedanför). Serien börjar sändas någon gång nästa år. Hur många avsnitt det blir är förtfarande okänt... tror jag ;)

 

Så, varför är jag då inte speciellt överraskad över att det är KyoAni och ToeiAni som gör dessa två versionerna? För er som inte redan vet om det så är det faktiskt bara dessa två företag som animerat Keys spel. Först ut var Kanon som ToeiAni var först med att göra en tv-anime av, nu förra året så kom KyoAni och gjorde sin version av det hela. Därefter dumpade Key in sitt andra verk, Air, som KyoAni snabbt gjorde en egen tv-anime efter. Naturligtvis så kommer ToeiAni och lanserar sin Air-film en månad efter att KyoAnis serie börjat sändas. Vad händer sedan tror ni? Clannad blir nu film och serie av ToeiAni respektive KyoAni.

 

Har vi tur så kommer KyoAni och ToeiAni att fortsätta med att pumpa ut produktioner baserade på Keys spel, jag hoppas verkligen att man kommer göra Keys nästa spel i linjen, Planetarian... jag har väntat!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 3 weeks later...

TV-serien görs överaskande nog av Kyoto Animations. För att vara riktigt ärlig så är jag inte speciellt ställd över detta (läs mer nedanför). Serien börjar sändas någon gång nästa år. Hur många avsnitt det blir är förtfarande okänt... tror jag :)

 

Jag har ingen källa tillgänglig, men av vad jag har hört så verkar de köra på Kanon-konceptet - 24 episoder. Jag HAR läst det, minns bara inte var. ;)

 

Ser verkligen fram emot serien Clannad. Filmen kan ju funka bra, men i fallen Air och Kanon så tycker jag att KyoAni's alster har varit galet mycket bättre än Toei's versioner, även om dessa har varit bra de med. Har med nöd och näppe kunnat hålla mig ifrån att googla fram handling, karaktärer och dylikt angående Clannad, men hoppas lyckas hålla mig "spoilerfri" till i höst. ^^

 

EDIT: Gah! Var tvungen att läsa Orrin's post ovanför... längtar ännu mer nu. Visst, ser ut att finnas en del ojämnheter i vägen som leder till färdig produkt, men jag kan väl inte göra så mycket mer än att lita på KyoAni och hoppas att de lyckas göra det på ett bra sätt till slut.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Clannad ser ut att bli en intersant serie, har some de flesta sett Air och Kanon, och att Kyoani ska producera är bra, hoppas att serien går i höst, tycker det vore lång tid att vänta till nästa år, om inte Kyoani gör säsong två av Haruhi...man vet aldrig.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share


×
×
  • Skapa nytt...