Hoppa till innehåll
Anime.se

30 dagar i animens tecken (2010)


Sceleris
 Share

Rekommenderade inlägg

Dag 21: Den största hjälten

 

Varje äventyr kräver en hjälte (eller hjältinna) som räddar dagen. Idag efterlyses de som har gjort de i era ögon största hjältedåden, oavsett om det var att undsätta en enskild människa eller hela universum, på egen hand eller genom att kommendera en armé.

 

Var försiktiga med spoilers.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Dag 21: Den största hjälten

 

Om någon förtjänar att kallas hjälte så är det helt klart Nagato från Haruhi! (japp, fortfarande insnöad här ^^;)

 

Hon har makten att göra precis vad hon vill, men hon gör det endast när det behövs och håller stenhårt på denna princip oberoende vad det innebär för henne. Sedan att hon räddar skiten ur Kyon stup i kvarten gör ju inte saken värre

 

dessutom... (spoiler för bok 5/avsnitt 18)

...är det nog inte många som klarar av att observera samma händelser i över 500 år bara för att låta allting ha sin gång!

 

En riktig hjälte från sidlinjen!

Redigerad av Sceleris
Spoilerförklaring saknades.
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Dag 21: Den största hjältinna

Lina Inverse, a wandering sorceress and bandit-killer and Dragon Spooker,från Slayers

Hon har makten att göra precis vad hon vill och det gör hon.

Hon har räddat världen flera gånger

 

hxVRS.jpg

 

Dag 21: Den största hjälten

Goku från Dragon Ball Z

har räddat världen flera gånger

har räddat hela universum flera gånger

 

7HTU9.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Dag 21: Den största hjälten

 

Ruffy from One Piece blir klar etta i min bok. Några anledningar...

Hans stårdåd är för många för att lista upp alla här, men bland de mest episka tillhör kampen mot Arlong i bok 9, upplösningen i Alabasta runt bok 23, äventyren i himmelriket och inte minst Sjuvatten samt Enies Lobby. Hans logik är simpel: är du en skurk ska du ha spö, och tack vare det har han förmodligen räddat fler folkslag än någon annan som någonsin kallat sig pirat i något universum.
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Dag 21: Den största hjälten

Jag skulle vilja säga Yang Wen-li, som både figurerar i den lägligt namngivna serien Legenden om galaxens hjältar och i sagda serien bär smeknamnet "El Facils hjälte", men til syvende og sidst får jag nog säga...

 

XVbla.jpg

 

Noriko Takaya från Gunbuster. Trots alla sorger som rymden gett henne, trots alla fasor hon tvingats utstå och trots allt lidande ger Noriko 110 % för att rädda sina nära och kära och, ja, mänsklighetens själva framtid.

 

 

 

 

 

Lite off topic, men...

 

Jag är lite svag för Chihiro/Sen i Bergtagen.

Bergtagen är en utomordentlig titelöversättning (och en jag också kommit fram till förut). :rolleyes:

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Dag 21: Den största hjälten

Chise i Saikano. Blott sjutton år gammal försvarar hon Japan mot hela världen när resten av planeten rämnar. Hon förfogar över mer kraft än hon kan kontrollera och dödar sina egna regelbundet men fortsätter likaväl i vetskapen att Japan skulle falla utan henne.

 

post-3324-000647900 1285448280_thumb.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Dag 22: Den bästa cosplaydräkten

 

Cosplay är egentligen inget annat än att klä ut sig till något, exempelvis med en hemmagjord skoluniform eller en hel mechamodell. Det finns otaliga människor med detta hobby världen runt så leta reda på era favoritbilder och lägg upp dem här.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Dag 23: Det bästa gayparet

 

Homosexualitet var vanligt och accepterat i Japan i hundratals år innan andra världskriget så den stora mängden yaoi- och yuriserier är inte särskilt förvånande. Idag söker vi samkönade par vars förhållande har engagerat eller gett er en "awww"-känsla.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Dag 23: Det bästa gayparet

 

Jag tänkte först säga Princess Princess, men insåg sedan att ingen av de tre var homosexuella. Så istället lägger jag min lott på incestsystraparet (inklusive tredje hjul) från Candy Boy!

 

39-1.jpg

 

Dunno dock om de verkligen är homosexuella, olika källor säger olika, vissa hävdar att det bara är ett spel för galleriet. Jag skiter i vilket! Serien och karaktärerna är apgulliga i vilket fall!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

[...] Candy Boy!

Attans, hade jag inte skujtit upp skrivandet med att titta ett avsnitt tecknat hade jag hunnit före! Jag håller helt med. Om de verkligen är homosexuella eller inte är väl en tolkningsfråga för var för sig helt enkelt (jag tillhör den tidigare gruppen). Serien saknar viss negativitet, så som samhällsperspektiv etc, men kompenserar stort med en mängd positivitet och fluff.

 

grvKU.jpg

 

...annars så vill jag påstå att att paret i Kannazuki no Miko platsar. Själva animén som hel är en berg- och dalbana, men kärlekshistorian är vacker i sig.

 

uvQ2D.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Dag 23: Det bästa gayparet

 

Det är inte alltid så lätt att säga om ett samkönat par i en anime är tillsammans på riktigt eller ej, med tanke på att gayvibbarna i framförallt tjejserierna ofta används mer som fanservice snarare än som en indikation på genuin kärlek. Det kan också vara underförstått att de är intresserade av varandra, men aldrig riktigt bli uttalat på grund av berättelsen (därav att vissa par ses som kontroversiella när folk med olika åsikter om vem som hör ihop med vem börjar diskutera med varandra). Mangatecknare och animatörer vet att folk är bra på att läsa undertext, så därför ser man till att det finns mycket sådant. I denna kategori hittar vi populära par som Fuuma & Kamui i X TV, Utena & Anthy i Revolutionary Girl Utena, Kurogane & Fye i Tsubasa Reservoir Chronicles, Doumeki & Watanuki i xxxHolic, mfl. Som ni kanske märker är Clamp oftast de som gör sig skyldiga till sånt här.

 

Sedan finns det serier där det, kanske utan att seriens skapare hade tänkt sig detta, råkar uppstå så stark vänskap mellan karaktärer att det slår över och nästan blir romantiskt istället. Den sortens vänskapsskildringar finner man sällan i tjejserier, utan hittas vanligtvis i pojkserier av olika slag, som t.ex. HunterxHunter och liknande. Eller varför inte när två karaktärer hatar varandra så mycket att fansen börjar undra om det ligger något annat bakom detta glödande hat. Så fort jag hör någon tala om sånt kommer jag att tänka på huvudpersonerna i Scryed... :happydrop:

 

Men det finns några par där det i slutändan inte är något tvivel om att de älskar varandra. Vissa är lyckligt förälskade, men många aldrig får se sin kärlek leda till någon form av lycka. Därför är följande par nästan unika i hur de fick en tvättäkta "och så levde de lyckliga i alla sina dagar"-upplösning i slutet av serien.

 

touya_yuki12.jpg

 

Jepp, Sakuras storebror snodde lillsyrrans pojkvänskandidat. Ändå blev ingen ledsen eller sårad, eftersom allt sköttes så snyggt. Det fanns många kärlekspar i Card Captor Sakura, men Touya drog nog ändå vinstlotten, med tanke på att... medelstor spoiler

...han fick två i ett, eftersom Yukito och Yue delar kropp. I slutet av serien är de båda djupt förälskade i Touya.

 

Jag hade egentligen först tänkt välja Subaru & Seishirou från Tokyo Babylon och X TV, men deras relation är alldeles för invecklad för att förklara. Dessutom har både jag och de flesta andra läsare/tittare gått över till att föredra Subaru och Kamui som par. Att döma av mangan (som avviker från animeversionen längre fram i serien) tycks dessutom Clamp själva vara inne på samma spår...

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.
 Share

×
×
  • Skapa nytt...