Hoppa till innehåll
Anime.se

Har dagens anime för mycket fanservice?


Dark-Zakiya
 Share

Rekommenderade inlägg

det är nåt som fått mig i tankar jag bruka surfa runt på skämt sidor och sånt

senaste månader ha jag sett en del kommentarer som klagar över fanservice är för mycke och alla dagens anime ha för mycket stora bröst, är det bara jag som ha missat det eller dem som överdriver med sitt feminism snack ?

 

själv bry jag mig inte så värst mycke över anime/manga tjejer bröst eller perfecta kroppar

 

visst heter jag ecchi-sama men jag är inte en ecchi manic som en yaoi-fan girls för yaoi(bara så ni vet)

 

  • Nedröstad 3
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Om du tycker det är för mycket fanservice så behöver du ju inte kolla. Visst finns det rätt så mycket, men om det är det folk vill ha och lägger pengar på så antar jag att det kommer stanna. De serier som ändå fokuserar på fanservice brukar ju ha sämre karaktärsuppbyggnad och handling så personligen söker jag mig bort från dem.

 

"Plot" är berättelsens handling. Menar du "fanservice"? Alltså oftast sexuellt innehåll som inte har med handlingen att göra.

(typ lite NSFW) http://knowyourmeme.com/memes/i-watch-it-for-the-plot

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

För mycket och för mycket - som vanligt har den här utvecklingen styrts av det japanska otakucommunityt. Det som produceras är helt enkelt det som säljer bäst. Jag är har inte mycket för det, men har accepterat att det är ett fenomen man får leva med om man väljer att ta del av japansk media.

 

Man kan alltid aktivt välja bort de värsta förbrytarna så som Queen's Blade och typ 80% av Xebec's grejer.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Det går inte att förneka att det finns en hel del serier som försöker sälja med fanservice men precis som det har nämnt innan så är det på grund av att det är just det som säljs. Fanservice kan också göras på bra och dåliga sätt, när det trycks in i varje bildruta för att bara vara där eller när de vill ta rekord hur mycket bröst och trosor de kan visa på 20 min så är det dåligt och de serierna försöker jag undvika. Bra exempel är när det kanske leder till en rolig reaktion eller när det bara leder till en kittlande-liknande känsla. Ju mer fanservice som trycks in i en serie desto mer försvinner lite av den där förbjudna frukten känslan och till slut så vänder det och blir bara löjligt istället. 

 

Jag brukar väl titta på ca en animéserie per säsong som jag vet kommer innehålla en del fanservice och det kan ibland vara skönt att titta på något sådant ibland när jag känner att jag inte orkar lägga ner något större engagemang på det jag ser, förutsatt att det inte blir för mycket.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

När det blir lite mycket trosor och tuttar så tänker jag ungefär som The Onion:

 

"Victoria's Secret Fashion Show A Hit Among People Who Don't Know That Pornography Exists"

 

http://www.theonion.com/video/victorias-secret-fashion-show-a-hit-among-people-w,30626

 

Alltså, varför sitta och kolla på nästan naket när det finns ren porr att tillgå? Varför kolla på fanservice när man kan gå direkt på hentai?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Ibland känns det som om de tryckt in fanservice i serier som de inte riktigt litar på att de håller rent storymässigt. Då lockar de med sexiga poser, trosbilder och stora vobblande tuttar. Det är iaf. min gissning.

Men för att svara på frågan så ja kanske, hinner inte se så enormt mycket serier längre men det verkar som om de petar in lite i väldigt många, ofta helt onödigt.

 

Det finns det serier som har bra potential att bli en hit men som helt förstörs av överdriven fanservice och ibland löjliga grejer. Det bästa (sämsta) exemplet på det jag kommer på är nog High School of the Dead som jag tyckte hade en bra potantial att kunna bli en bra serie fram till att de sänkte (och dränkte) den med bland det mer löjliga jag sett i fanservice-väg på länge.

Och där dog den serien efter en säsong...

 

  • Uppröstad 1
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Hm... kan ha blandat ihop det med nån annan serie möjligen, jag droppade den ganska omgående iaf. :)

Highschool of the Dead är en schysst zombieserie ja, om man hade tagit bort all distraherande fanservice som skar sig rätt rejält med stämningen i storyn. Men det kanske passade vissa perverterade japaner så den sålde väl hyggligt. Men det lär inte bli fler säsonger, det har jag svårt att se.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag kom att se serien då jag hade läst mangan och den var enligt mig trovärdigt källmaterialet och den är, trot eller ej, inte så pjåkig (för en zombie serie). Men det är nog jag ensam med att hålla med om.  :happydrop:

You are not alone :blush:

 

 

Och för själva tråden:

Vet ej riktigt på vilken sida jag står här men, ibland blir det för mycket och jag håller med om att det kan tonas ner en aning.

Men beror la lite på också vad själva serien handlar om och vad den vill berätta. Men ja det innebär ju inte att en komedi behöver en shitload med fanservice för att vara bra dock  :happydrop:

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Personligen tyckte jag den överdrivna fanservice scenen i High School of the Dead var bra därför den driver lite med hela fanservice grejen i min mening, genom att ta essensen av vad fanservice är och överdriva den så mycket det går, tyckte det gav en komisk effekt. 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

om jag inte ha helt fel så startade dead (mangaaka) som hentai-manga/doujinshi tecknare först väl ?

 

Laser tuttar i highschool DxD ?

det har jag inget minne av.

 

Skulle höfta att tyo 80% av alla publicerade mangakor började med hentai doujin.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag tycker att det kan vara för mkt fan service, ja. 

 

Allt har sin givna plats, tid och eventuella bäring i historien. Själv gillar jag att läsa doujinshis och då blir det mycket fan service. Men då är det självvalt, alltså jag har uttryckligen valt ett verk som det står någon form av "varning" på. Det som stör mig är när man läser en manga och så kommer något out of the blue som inte har med berättelsen att göra.

Senast jag fick en tydlig sån känsla var när jag läste mangan Tom Sawyer. Plötsligt fick man se Tom suga på en isglass på ett "oral-sex-sätt" om ni fattar vad jag menar. Det var lite "WTF? Vad har detta med Tom Sawyer att göra?"

 

Jag är dessutom väldigt trött på alla korkade tjej-karaktärer som inte alls är trovärdiga och som har mega-bystar. Men jag blir nog mest störd när karaktären är dåligt skapad så det lyser igenom att hon bara är där för sin byst. Misato från Evangelion har ju mkt byst och visar mkt hud, men hon är i alla fall en sammansatt person så jag blir inte störd på hennes design.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

För vara ärlig stör jag mig inte alls på fanservice med tanke på att det känns som anime i 80-90% av fallen idag faktiskt är riktat mot en yngre demografi som är i takt upptäcka sin egen sexualitet snarare än att åtnjuta filosofiska, djupa karaktärer och berättelser. Jag fördrar själv morbida,mörka och apokalyptiska sättningar men jag klagar inte över att detta är underrepresenterat i anime för tecknade serier kommer förmodligen alltid vara förknippat med yngre åldersgrupper, och är och kommer förmodligen alltid vara översexualiserade för det är just det som säljer i den åldersgruppen. 

 

Så, ja.. det må beklagas men jag tycker inte det är förvånande utan snarare förväntat att anime består till majoriteten av fanservice.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 1 month later...

Tja, vad säger man till det. Animes är ju skapade i Japan och därför kommer de att vara influerade av den japanska kulturen.

Eftersom man söker efter målgrupper(vilka ofta är män i shonen och tjejer i shojo)(duh! På mig)

 

Personligen så tolererar jag fansrvice om det har ett syfte. Men om, som flera andra nämnt tidigare, om det bara trycks upp i ansiktet på en så drar jag gränsen och kanske till och med droppar animen.

Varför dock? Varför alla hot springs, beach episodes?....

Det är ganska enkelt ändå. Eftersom de som tittar ska bli attraherad till den karaktären och fortsätta titta, för att släcka sina egna "brinnande känslor"

Anatomi spelar in också(haha, säkert)

 

Precis som det är med musik nummer, om de har ett syfte, så är det ok. Jag söker efter de få guldklimpar som finns bland en hög med kol.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...